TIL START: Erik Mykland.
TIL START: Erik Mykland. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Myggen tilbake i Start som trener

– Ingen jeg har møtt er så fotballklok som Myggen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om Erik Myklands retur til Start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erik Mykland er tilbake i Start, denne gang som trener. Kristiansanderne presenterte Myggen for pressen fredag ettermiddag.

Mykland går inn i en trenerstilling på hundre prosent i utviklingsavdelingen, der han skal jobbe med G16- og G19-lagene.

– Jeg er flink med ungdom og med ball, og jeg håper å kombinere det og gi noe tilbake til klubben jeg liker veldig godt, sier Mykland, som nå flytter til Kristiansand.

46-åringen fra Risør gjennomførte nylig UEFA B-lisens, som er trinn to av fire på trenerutdanningen.

– Å få Erik involvert rundt unge spillere på Sørlandet er fantastisk. Jeg har selv spilt med ham og vært i garderoben med ham, og det er ingen jeg har møtt som er så fotballklok som Myggen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Mykland har tidligere vært spillende trener Risørs lag i femtedivisjon, og de siste månedene har han vært med å lede en gruppe yngre spillere i barndomsklubben.

– Jeg er ekstremt opptatt av detaljer og individer, de skal bli sett. Jeg er veldig inspirert av Brede Skistads metoder fra han var her. Det er deilig å komme til en klubb og bruke lidenskapen sin. Jeg er sikker på at jeg skal få nytte av de andre her også. Jeg håper og er ganske sikker på at jeg kommer til å gjøre en god jobb, sier Mykland.

Han var også trener for integreringsprosjektet «Fotballkompis», der unge flyktninger spilte sammen og hadde fjorårets Norway Cup som sitt store mål.

– Han hadde alltid best tid ute på banen, han slo alltid pasninger som var enkle å motta og han elsket spillet enten det var trening eller kamp. Start har rett og slett engasjert en skikkelig ressurs, og dette tror jeg blir veldig bra både for Start og Erik, sier Mathisen.

Mykland spilte i Start fra 1989 til 1996, kun avbrutt av et kort utlån i nederlandske Utrecht i 1995. Etter å ha vært innom Linz, Panathinaikos og 1860 München, la han opp som FC København-spiller i 2004. Da hadde han også spilt 78 landskamper og deltatt i tre mesterskap for Norge.

På høsten 2008 gjorde han et sensasjonelt comeback for opprykksjagende Start på nivå to, før han la opp for godt som Eliteserie-spilleren året etter.