Kristoffer Reitan i akjson u US Open.
Kristoffer Reitan i akjson u US Open. Foto: Mike Ehrmann

Brutal US Open-debut for norsk golf-komet

Golfkometen Kristoffer Reitan fikk et tøft møte med Major-turneringen US Open torsdag. I tildels kraftig vind endte 20-åringen på elleve slag over par.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reitan fikk ingen hjelp av værgudene i debuten blant verdens beste golfspillere. Vinden skapte utfordringer for mange på Shinnecock Hills Golf Club i den amerikanske delstaten New York.

Allerede på det første hullet måtte Reitan tåle en bogey, og på hull nummer to gjentok historien seg. Deretter fulgte tre hull på par, før det ble dobbeltbogey både på hull nummer seks og åtte.

20-åringen innledet også de ni siste hullene med dobbeltbogey og var med det åtte slag over par.

På hull nummer 12 havnet debutanten så i alvorlige vanskeligheter. Utslaget gikk altfor langt til høyre, og også de påfølgende slagene gikk til høyre. Da Reitan så nådde greenen, måtte han ha tre putter og fikk dermed en sur trippelbogey.

Stort lyspunkt

Etter en ny bogey på hull nummer 15 kom dagens store lyspunkt sett med norske øyne på det påfølgende hullet. Der slo Reitan et strålende utslag og prikket deretter andreslaget kun to meter fra hullet. Da putten så satt perfekt, kunne han tilføre scorekortet en uhyre sterk eagle.

Dermed fikk 20-åringen vist noe av det som bor i ham.

På dagens siste hull ble det så en bogey, hvilket ga en åpningsrunde på 11 slag over par. Det kan høres mye ut, men trøsten er at den norske debutanten var i særdeles godt selskap.

Tidligere verdensener Jason Day endte sin åpningsdag ni over par, og superstjernen Rory McIlroy er ti over par etter sine 18 innledende hull.

Woods-mareritt

Golfsportens fremste stjerne, Tiger Woods, havnet også umiddelbart i vanskeligheter. Han måtte irritert bokføre en trippelbogey på det aller første hullet torsdag. Verre kun turneringen knapt ha startet for 42-åringen, som i tillegg fulgte opp med en bogey på hull nummer to.

Woods har fortsatt ikke fullført sin runde.

Det er første gang i historien at en norsk mannlig spiller deltar i US Open. Reitan kvalifiserte seg for det som er én av golfsportens fire Majors med sterkt spill i en kvalifiseringsturnering utenfor London nylig.

20-åringen får dermed første smak av nivået på øverste hylle i internasjonal golf denne uken.

(©NTB)