Lopetegui brast i gråt: – Den tristeste dagen siden min mor døde

Julen Lopetegui tok til tårene da han torsdag kveld ble offisielt presentert som ny hovedtrener i Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen etter at Real Madrid offentliggjorde at Julen Lopetegui blir ny hovedtrener i klubben, fikk spanjolen sparken som landslagssjef for Spania.

Det spanske fotballforbundet mener Lopetegui gikk bak ryggen deres.

– Vi takker Julen, han var viktig for å få laget til Russland, men det er nødvendig å avskjedige ham. Vi må sende et signal til alle de ansatte i det spanske fotballforbundet om at man må oppføre seg på en viss måte, sa fotballpresident Luis Rubiales på pressekonferansen da han offentliggjorde avgjørelsen som sendte sjokkbølger gjennom en hel Fotball-verden.

– Den tristeste dagen siden min mor døde
Julen Lopetegui ble torsdag kveld offisielt presentert som ny hovedtrener i Real Madrid.

Den tristeste dagen i mitt liv siden min mor døde
Julen Lopetegui

Der gjorde han det klinkende klart at han ønsket å lede Spania i VM.

– Gårsdagen var den tristeste dagen i mitt liv siden min mor døde. Men idag er den mest gledelige dagen i mitt liv, sa Lopetegui mens han kjempet mot tårene på pressekonferansen, ifølge Reuters.

– Vi er helt overbevist om at vi oppførte oss på en ærlig og åpen måte, sa han.

Lopetegui mente det ville vært en dårlig idé å skjule for spillerne i Spanias VM-tropp at han hadde signert for Real Madrid.

– Spillerne tok nyheten veldig godt. Etter at de fant det ut, så hadde vi den beste treningsøkten hele uken. Vi er helt overbeviste om at vi gjorde alt riktig. Og jeg vil gjerne si noe om reaksjonen til Luis Rubiales. Han gratulerte meg etter at jeg sa jeg skulle til Real Madrid. Hvorfor han endret seg, vet jeg ikke. Jeg ønsker at Rubiales hadde gjort ting annerledes. Lojalitet er å fortelle sannheten, slo den nye Real Madrid-treneren fast.

I strupen på fotballpresidenten
Real Madrid-president Florentino Pérez var rasende på sjefen i Spanias fotballforbund, Luis Rubiales.

– Ingenting rettferdiggjør sparkingen av Spanias landslagssjef Julen Lopetegui, sa Pérez til et fulltallig pressekorps.

Han opplyste at Real Madrid valgte å offentliggjøre at Lopetegui blir ny hovedtrener før VM for å unngå rykter og spekulasjoner.

– Vi gjorde dette for å vise åpenhet og unngå rykter, sa Pérez, og la til at både Antonio Conte og Louis van Gaal ble presentert i nye klubber før VM i 2014.

– Ansettelsen ble sett som illojal. Men fotballpresidentens reaksjon var absurd. Ingenting rettferdiggjør at Lopetegui ikke er på benken i Spanias åpningskamp mot Portugal i VM, sa Real Madrid-sjefen.

Julen Lopetegui har signert en treårskontrakt med Real Madrid. Han erstatter suksesstreneren Zinedine Zidane, som ledet klubben til tre Champions League-titler.