Robbie Williams åpnet VM med å vise fingeren – fikk nettet til å koke

Robbie Williams (44) klinket til med VMs første kontrovers allerede før første kamp hadde startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske popstjernen og fotballelskeren underholdt på åpningsseremonien med Aida Garifullina.

Han sang flere gamle hits, men da han sang tekstlinjen «jeg gjorde dette gratis» i hiten «Rock DJ», viste han fingeren til kamera og en god del millioner tv-seere.

Se hendelsen øverst

Vanligvis synger han ifølge The Mirror «Pimping ain't easy, most of them fleece me», men nå la han til «but I did this for free».

Det er uvisst hvorfor han gjorde den ufine gesten, men han har fått kritikk for å stille opp på åpningsseremonien fordi Storbritannia har et iskaldt forhold til Russland for tiden, samt at mange ikke liker at han stiller opp for den type regime som Russland og Putin representerer.

Robbie Williams og Aida Garifullina på åpningsseremonien.
Robbie Williams og Aida Garifullina på åpningsseremonien. Foto: Matthias Schrader

– Robbie Williams gir Vladimir Putin et PR-kupp gjennom å opptre på åpningsseremonien. Det er bare måneder etter at Russland gjennomførte et kjemisk nerveangrep på engelsk territorium, sier politikeren John Woodcock til The Telegraph, ifølge db.no.

Reaksjonene i sosiale medier var overveldende. Mange hevet øyenbrynet på grunn av at han viste fingeren, mens andre lurte på hva en stjerne som var stor for ti år siden gjorde som åpningsnummer i noe så stort som VM.

Andre sammenlignet showet med den dystopiske fremtidsfilmserien «Hunger Games».