SLUTTER: Tor-Arne Hetland.
SLUTTER: Tor-Arne Hetland. Foto: Olsen, Geir

Hetland ferdig i Skiforbundet

Tor Arne Hetland slutter i Skiforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagstrener Tor Arne Hetland og landslagssjef Vidar Løfshus er enige om at Hetland avslutter sin kontrakt med Norges Skiforbund.

Det opplyser Skiforbundet i en pressemelding torsdag.

Partene skilles med umiddelbar virkning. Samtidig er det klart at Lars Christian Aabol (41) fra Oslo er ansatt som trener i langrenn og går inn i teamet til de nye hovedtrenerne Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum for lagene Menn Elite Sprint & Menn Elite Allround.

– Tor Arne har vært trener hos oss i tre år. Han setter tydelige spor gjennom gode resultater og et glødende engasjement, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemeldingen.

– Med sin fagkunnskap og struktur i trenergjerningen bidro han i aller største grad til de historiske resultatene i OL i PyeongChang. Etter sesongen fant vi imidlertid at vi gjør noen endringer som førte til at Tor Arne ikke lengre ble en del av trenerteamet. Vi er nå enige om en sluttavtale som gjør at Tor Arne ikke lenger er bundet til oppgaver i Norges Skiforbund. Med sine kvalifikasjoner blir Tor Arne helt sikkert en ressurs for ski-Norge også i fremtiden, fortsetter Løfshus.

TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.
TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad. Foto: Olof Andersson/tv 2

– En rolle Hetland ønsket seg
TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad tror det at Hetland slutter hører sammen med at Skiforbundet torsdag ansatte Lars Christian Aabol som trener i teamet til Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum for sprint- og allroundlandslagene.

– Det var nok en rolle Hetland skulle ønske han hadde. Da den gikk til en annen, var det gjerne ikke noen jobber i Skiforbundet han ville ha. Han har fått forespeielt andre roller, men takket nei, sier Skinstad.

– Hvor kan veien gå videre for Hetland nå?

– Han er nok attraktiv for andre landslag. Han har jo hatt fantastiske resultater med landslaget, samt at Vidar Løfshus har gitt ham glimrende skussmål i ulike pressekonferanser. Et lite minus kan være måten avgangen skjedde på, at han har vært mislikt at utøverne. Det kan få noen til å kvi seg litt for å ansette ham, svarer eksperten.

Tor Arne Hetland selv hevder at han ikke bærer nag til Skiforbundet, og nå vil søke nye utfordringer et annet sted.

– Jeg har hatt tre veldig fine og utviklende år som herretrener for allroundlaget i Norges Skiforbund Langrenn, med gode resultater i både World Cup, Tour de Ski, VM og OL. Stafettgullene i VM 2017, OL 2018 og trippelen på 30 km Skiathlon i PyeongChang, er de absolutt største høydepunktene, forteller Hetland.

Han tar til etterretning at utøverne på landslaget ønsket seg en annen trener.

Utelukker ikke retur til Skiforbundet
Hetland understreker at han fremdeles vil jobbe innen skisporten i årene fremover.

– Nå ønsker utøverne andre impulser og en annen retning i treningsarbeidet enn den jeg står for. Jeg håper selvsagt at resultatene i tiden som kommer blir minst like bra som de har vært de siste årene, og ønsker alle i Skiforbundet lykke til i tiden som kommer. Selv skal jeg nå finne en ny jobbarena og ser frem til det. Skisport ligger mitt hjerte nær, jeg er opptatt av utvikling og det er ikke utelukket at jeg en gang i fremtiden vil jobbe i Skiforbundet igjen, konstaterer Hetland.

Det var for rundt to måneder siden bomben i Ski-Norge smalt. Tor Arne Hetland, som i vinter ledet norske skiløpere til triumf etter triumf, måtte forlate stillingen etter å ha fått sterk kritikk fra sine egne utøvere.

– Det har kommet fram at det har vært en del slitasje mellom løpere og trener i allround. Tor Arne (Hetland) blir ikke med menn allround kommende sesong, sa Løfshus da nyheten sprakk.