FRISKMELDT: Mohamed Salah.
FRISKMELDT: Mohamed Salah. Foto: Karim Jaafar

Salah friskmeldt til VM-åpningen

Héctor Cúper sier at det er nærmest garantert at Mohamed Salah spiller mot Uruguay.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohamed Salah har vunnet kampen mot klokken og blir klar i tide til Egypts åpningskamp mot Uruguay fredag.

Liverpool-stjernen skadet skulderen i en duell med Sergio Ramos i Mesterliga-finalen mot Real Madrid lørdag 26. mai.

– Salah gjør det bra, og skaden har leget veldig raskt. Vi vil se hvordan det går i dag. Vi kan si med nesten hundre prosent sikkerhet at han vil spille om ikke noe uforutsett skjer, sier Egypts argentinske landslagssjef Héctor Cúper, ifølge ESPN.

I tillegg til Uruguay, skal Egypt og Salah ut mot Saudi-Arabia og Russland i landets første VM-sluttspill siden 1990. Det var Salah som i fjor høst sendte Egypt til VM med sin scoring på straffespark langt på overtid mot Kongo.

– Vi ønsker å gi ham trygghet. Legene vil gi ham valget om å spille eller ikke. Jeg kjenner Salah veldig godt, og han er fryktløs. Vi vet at det alltid er en risiko ved å spille kamp, men det kommer man ikke utenom, sier Cúper.

– Om han velger å spille, så kommer han til å ha garantier på sin fysiske tilstand. Jeg er sikker på at det vil gå bra. Om det skulle skje noe i siste sekund, må vi se om det lar seg løse, fortsetter han.

Salah ble toppscorer i Premier League i sin første sesong i Liverpool. Lynvingen scoret 32 mål i ligaen. Totalt noterte han seg for 44 fulltreffere.