Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kiprop har tidligere sagt at han ville forsøke å renvaske sitt navn foran Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i London 28. juni. Men nå sier den tidligere OL-mesteren og tredoble verdensmesteren på 1500 meter at han gir opp kampen.

Kenyaneren insisterer fortsatt på at han er uskyldig, men sier han ikke fortsetter kampen mot anklagene på grunn av mangel på penger og støtte.

– Det er ikke noe poeng å fortsette kampen uten støtte fra mine ledere, mitt forbund eller min regjering, sier han.

– Jeg er uskyldig. Det er urettferdig.

28-åringen opplyser at han ikke har råd til å bære kostnadene ved å forsvare seg og sier skaden på hans troverdighet ikke lar seg reparere etter dopinganklagene.

IAAF har tidligere opplyst at kenyaneren testet positivt på EPO. Ifølge forbundet ble Kiprop avkrevd prøve hjemme i Kenya i november i fjor og informert om den positive prøven 3. februar. Den 16. mars ble det innledet dopingsak.

– Jeg har alltid jobbet hardt for å få ut det beste av meg, både for sporten og for meg selv. Jeg er ingen doper, men et offer for anklagene, sier han videre.

28-åringen har vært en av verdens beste løpere på 1500 meter det siste tiåret. Han vant OL-gull på 1500 meter i 2008. I tillegg tok han VM-gull i 2011, 2013 og 2015.

(©NTB)