MOR OG DATTER: Brigitte Macron og yngstedatteren Tiphanie Auzière avbildet i 2017.
MOR OG DATTER: Brigitte Macron og yngstedatteren Tiphanie Auzière avbildet i 2017. Foto: Blondet Eliot / Stella Pictures.

Presidentens stedatter snakker ut:

Hun var ni år gammel da moren falt for sin 15 år gamle elev

Brigitte Macrons datter Tiphaine Auzière (34) snakker for første gang ut om morens kontroversielle forelskelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

7. mai i fjor gikk franskmennene til urnene og stemte frem Emmanuel Macron (40) som landets nye president.

Jevnlig pryder han forsidene på franske ukeblader sammen med sin 25 år eldre kone Brigitte (65), som i dag har syv barnebarn.

Brigitte var Emmanuels dramalærer da han var 15 år. På det tidspunktet var hun 39 år, gift og hadde tre barn med ektemannen André-Louis Auzière.

Yngstedatteren Tiphaine Auzière var ni år da moren i 1994 falt for den 15 år gamle eleven. Storesøsteren hennes gikk i klassen til Emmanuel.

– Veldig vanskelig

I den nye dokumentaren «Brigitte Macron: A French Novel», snakker datteren Tiphanie ut om moren og stefarens forhold for første gang.

– De var veldig synlig fortapt i hverandre, og det var veldig vanskelig, sier 34-åringen ifølge The Times.

I et forsøk på å splitte paret, sendte Emmanuels foreldre guttungen til Paris for å fullføre studiene, og ba læreren om å holde seg unna sønnen – i hvert fall frem til han hadde fylt 18 år.

Det virket ikke midlertidig ikke.

Paret giftet seg i 2007, ett år etter at Brigitte forlot eksmannen. Bryllupet fant sted i på stranden i Le Touquet. Emmanuel var da 29 og Brigitte hadde fylt 54.

– Hvis jeg må beskrive kjærlighet, så er det Emmanuel og mamma. Når de to er sammen er det akkurat som om verden ikke eksisterer, sier Tiphanie i dokumentaren.

34-åringen forteller også at skilsmissen mellom moren og faren André-Louis Auzière ikke gikk ut over de tre barna.

– Hadde gått glipp av livet mitt

Brigitte har selv tidligere omtalt den store aldersforskjellen i fransk presse.

– Det er tider i løpet av livet der du må ta viktige valg. Og for meg var det dette, sa hun til franske Elle i 2017.

– Selvfølgelig spiser vi frokost sammen, jeg med mine rynker og han med sin ungdom, men slik er det. Hvis jeg ikke tok det vanskelig valget hadde jeg gått glipp av livet mitt. Jeg var lykkelig med barna mine, men samtidig følte jeg at jeg måtte leve «denne kjærligheten», som Prévert (Fransk poet, journ. anm) pleide å si, for å være helt lykkelig.