MÅ UTSETTE: De planlagte fotballfestene i en rekke norske byer må utsettes på grunn av den kraftige vinden.
MÅ UTSETTE: De planlagte fotballfestene i en rekke norske byer må utsettes på grunn av den kraftige vinden. Foto: Fotballfeber

Her vil uvær sette en stopper for fotballfesten

Et kraftig lavtrykk i Norskehavet fører til store mengder nedbør og sterk vind.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Og verst blir det for Vestlandet, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Vakthavende meteorolog i Storm, Lillian Bergheim, sier til TV 2 at det vil komme 40-70 millimeter nedbør på 24 timer.

– Dette gjelder store området fra Stadt og til og med Rogaland.

Sterk kuling

I tillegg til de store mengdene med nedbør, vil det også blåse kraftig. Ifølge meteorologen vil vinden øke gradvis på formiddagen og utover ettermiddagen.

– Vindretningen er sørøstlig, også vil den bevege seg i sørvestlig retning utover dagen. Det er snakk om stiv til sterk kuling, både langs kysten av Vestlandet og i fjellet, sier Bergheim.

Må avlyse

Den kraftige vinden setter en stopper for en rekke utendørs-arrangement rundt om kring i Norge. I Trondheim, Bergen, Stavanger, Fredrikstad og Kristiansand har det i flere dager blitt rigget til fotballfest i anledning fotball-VM i Russland som starter torsdag.

Nå ser arrangørene seg nødt til å utsette åpningen til fredag.

– Det er uheldig at vi må utsette, det er aldri noe vi har lyst å gjøre. Men vi kan ikke risikere sikkerheten til våre gjester, og da må vi utsette, sier Sven Erik Brastad til TV 2.

Han opplyser at arrangementene vil gå som normalt på fredag.

Også musikkfesten Ålesund Live i helgen, flytter innendørs som følge av uværet som er varslet. De flytter inn i Sparebanken Møre Arena.

Mot Nordland

Torsdag kveld og natt til fredag vil vinden utvikle seg til storm styrke i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, samt nordlige fjelltrakter i Sør-Norge.

Det vil også være en god del vind langs kysten på Østlandet.

– Det blir sørvestlig stiv kuling i løpet av ettermiddagen og kvelden. Fare for kraftige vindkast i hele Sør-Norge, sier meteorologen.

På fredag beveger det kraftige lavtrykket seg nordover i Norskehavet, mot retning Svalbard. Vinden vil derfor avta i Sør-Norge, og bevege seg mot Nord-Norge.

– Det er muligheter for storm i Nordland fredag kveld, sier Bergheim.

Meteorologen opplyser at det kraftige lavtrykket gradvis vil forsvinne i løpet av helgen.