TIL FISCHER: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Heidi Weng bytter skimerke.
TIL FISCHER: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Heidi Weng bytter skimerke. Foto: Junge, Heiko

Langrennsstjernene vraker norsk skiprodusent

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg blir en del av Fischer-stallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag meldte Oppland Arbeiderblad at Ingvild Flugstad Østberg har bestemt seg for å forlate Madshus til fordel for Fischer.

Avisen skriver også at Heidi Weng har valgt Fischer, noe TV 2 Sporten også erfarer.

Dermed blir duoen en del av en stjernestall som inkluderer løpere som Therese Johaug, Charlotte Kalla, Johannes Høsflot Klæbo, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby.

Weng og Østberg har brukt tiden etter sesongen til å teste Fischer-ski. På Sognefjellet ble begge observert med nye ski. Nå har begge tatt et valg.

– Det var et vanskelig valg. Jeg har utsatt avgjørelsen gang på gang fordi jeg ikke har klart å bestemme meg. Etter at avgjørelsen var tatt, tok jeg en ringerunde for å fortelle hva jeg hadde bestemt meg for. Jeg visste det ville bli tøft, men det ble enda verre enn jeg hadde trodd, faktisk, sier Østberg til Oppland Arbeiderblad.

– Jeg har kommet til et tidspunkt i karrieren hvor jeg følte det var nå eller aldri. Enten måtte jeg stå last og brast med Madshus resten av karrieren, eller prøve noe annet nå, fortsetter hun.

For Madshus er det dårlig nytt at Weng og Østberg forlater skuten. Den norske skiprodusenten har nesten ingen norske profiler i stallen. Av landslagsløpere har Madshus kun Pål Golberg og Hans Christer Holund i stallen. Golberg er på vei bort fra Madshus, så Holund kan bli stående igjen som den eneste landslagsløperen med ski fra Madshus.