Hvis Carl I. Hagen får vilja si, må Raymond Johansen da byrådslederhatten sin og gå.
Hvis Carl I. Hagen får vilja si, må Raymond Johansen da byrådslederhatten sin og gå. Foto: NTB Scanpix

krever at raymond må gå:

«Kastet ut sykehjemspasienter for å sikre utenlandske tiggere et godt sted å bo»

Oslo Frp fremmer mistillitsforslag mot byrådet. De mener at eldreomsorgen i Oslo kommune ikke holder mål. – Bare vrøvl, svarer byrådsleder Raymond Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Fremskrittspartiet i Oslo har observert med stigende forbauselse at byrådets politikk innen eldreomsorgen medfører et dårligere tilbud til mange som trenger en sykehjemsplass og at private og ideelle sykehjem blir nedlagt på tross av store protester fra brukere, pårørende og ansatte».

Slik starter pressemeldingen som Oslo Frp sendte ut onsdag kveld. Den er undertegnet av bystyrerepresentantene Carl I. Hagen og Aina Stensersen.

De viser til KOSTRA-tall som forteller at antallet sykehjemsplasser har blitt færre de senere årene. Frp peker også på at St. Halvardshjemmet nylig ble nedlagt, blant annet fordi standarden var for lav, ifølge byrådet.

Eldre ut – tiggere inn

Etter nedleggelsen har Kirkens Bymisjon, som eier bygget, startet akuttovernattingstjeneste for fattige tilreisende på det gamle sykehjemmet. Dette adresserer Frp i pressemeldingen.

– Byrådet kastet ut sykehjemspasienter for å sikre utenlandske tiggere et godt sted å bo, skriver de.

Frp er også kritiske til byrådets holdning til privatdrevne sykehjem.

– Fremskrittspartiet i Oslo finner at nedbygging av sykehjemsplasser bare noen år før alle vet at eldrebølgen kommer og behovet for langt flere plasser trengs er både uansvarlig og forkastelig og fremmer på denne bakgrunn følgende mistillitsforslag.

– Bare vrøvl

– Det er bare vrøvl, svarer byrådsleder Raymond Johansen på mistillitsforslaget.

Han viser til at han ikke har råderett over hvordan Kirkens Bymisjon velger å disponere sine egne bygg. Johansen peker også på at de eldre er flyttet fra et gammelt til et nyere sykehjem.

– Vi har fulgt opp bystyrets vedtak når det gjelder rehabilitering og nybygg av sykehjem. Vi har satset kraftig på eldreomsorgen, og jeg er usikker på hva Carl I. Hagen ønsker med dette. Bortsett fra å få oppmerksomhet, sier Johansen.

Hvorvidt Frp lykkes med å få kastet byrådet blir kjent når bystyret skal stemme over mistillitsforslaget i neste uke.