JUBLET: Start tok seg videre i cupen etter straffer.
JUBLET: Start tok seg videre i cupen etter straffer.

Rekdals Start straffet HamKam i cupen

Kjetil Rekdal kunne til slutt juble for avansement i cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start – HamKam 1-1 (5-3 på straffer):

Starts nye trener Kjetil Rekdal kunne puste lettet ut etter oppgjøret mot HamKam i cupens fjerde runde onsdag.

For etter 1-1 ved fulltid og ekstraomganger, tok Start seg videre etter 5-3 på straffer.

I sin første kamp som Start-trener ble det 1-1 mot Strømsgodset i Eliteserien, og nå er altså gultrøyene videre i cupen.

– De meldte seg jo selv, og Tobias (Christensen) satte vi innpå for å ta straffe. Jeg er veldig god fornøyd med utfallet. Jeg sa at jeg ikke ville ha noe tullestraffer, sa Rekdal til NTB etter kampen.

– Beskjeden var å skyte i ett av hjørnene og bli ferdig med det, i stedet for å drive med noen finurlige greier. Jeg fikk ikke sett alle, men regner med at det var trøkk i alle, sa Start-treneren.

Han fikk se laget sitt heve seg gjennom kampen.

– Fotball handler om å bygge opplevelser og selvtillit. Vi startet kampen på et fryktelig lavt nivå. Det tar jeg på min kappe. Jeg burde kanskje byttet betydelig mer på laget og satt inn friske folk, men på den andre siden så forsøkte jeg å bygge på tryggheten fra forrige kamp, sa Rekdal,

For i ekstraomgangene var HamKam nærmest seieren.

– Vi skal selvsagt avgjøre dette etter full tid. Vi hadde stang ut. Men jeg er veldig imponert over innsatsen gutta gjør, sa HamKam-trener Kevin Knappen til NRK.

Straffet av sine egne
HamKam ligger på en niendplass i OBOS-ligaen, mens Start ligger på nest sisteplass i Eliteserien.

Start tok ledelsen 1-0 mot HamKam i cupens fjerde runde etter en fulltreffer av veteranen Espen Børufsen i det 34. minutt.

Kristjan Floki Finnbogason fant Børufsen i feltet, som plasserte ballen i nærmeste hjørne. Børufsen kunne dermed juble for scoring i sin kamp nummer 300 i Start-drakten.

Men bare fire minutter etter pause utlignet Abubakar Aliyu Ibrahim for HamKam etter målgivende fra Ole Erik Midtskogen. Start-spilleren scoret altså mot klubben han er lånt ut fra.

Måtte avgjøres på straffer
Ved full tid var stillingen 1-1, og lagene måtte ut i ekstraomganger. HamKam hadde noen svært store muligheter til å score på tampen av andre ekstraomgang, men misbrukte sjansene.

Dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Der scoret Start på fem av fem, mens HamKam bommet én gang. Start gikk dermed videre med 5-3 etter straffesparkkonkurranse.

FKH og Glimt også videre etter straffer
Også Glimt og FK Haugesund sikret seg avansement i cupen etter straffesparkkonkurranse onsdag. Ved full tid og etter ekstraomganger var stillingen mellom Glimt og Hødd 2-2.

Glimt vant til slutt 5-4 på straffer. Glimt har spilt fem cupfinaler. To av dem endte med seier. Den forrige kom i 1993. Håpet om en tredje pokal lever fortsatt.

– Vinner vi to kamper til, er vi plutselig på Ullevaal. Vi må heve oss, men jeg mener det bor mye i dette laget. Nå må vi få det fram, og vise at vi ikke bare har det i kjeften, sa Glimts Kristian Fardal Opseth til NTB.

Oppgjøret mellom Mjøndalen og FK Haugesund endte 2-2 etter ordinær tid og ekstraomganger. FK Haugesund kunne til slutt juble for avansement etter 7-6-seier i straffesparkkonkurransen.

I den siste kampen som ble spilt i fjerde runde onsdag slo Bryne Ull/Kisa 4-3 på straffer.

Trekningen av kvartfinalene foregår torsdag etter at de to siste kampene i 4. runde av unnagjort. Kvartfinalene spilles først i slutten av september.