Den aktuelle båten var en 20 fots RIB med 150 hestekrefter. Brannvesenet mener det bare er flaks at episoden ikke endte i tragedie.
Den aktuelle båten var en 20 fots RIB med 150 hestekrefter. Brannvesenet mener det bare er flaks at episoden ikke endte i tragedie. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

Brannvesenet raser etter båtulykke

Det kunne gått veldig galt da to menn ramlet ut en av Rib i Færder kommune i Vestfold onsdag. Brannvesenet er rasende etter ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ettermiddag rykket brannvesenet ut etter at et vitne hadde sett en båtulykke. To personer hadde blitt slengt ut av en Rib i høy fart, og båten fortsatte i full fart fremover uten noen om bord.

De to som havnet i sjøen var knapt svømmedyktige, skriver brannmester Trond Martin Abrahamsen i Vestfold interkommunale brannvesen på Facebook.

– Heldigvis har en som så hendelsen fra land tatt sin egen båt og plukket de opp før vi kom frem. Det var fantastisk bra, skriver de.

Men:

– Båten har etter en vill og førerløs ferd i sundet mellom Husøy og Føynland, endt i mudderet mellom to brygger og blitt stående fast. Motoren var i gir og det sprutet vann fra propellen, fortsetter brannmesteren.

Brannvesenet fikk tatt seg om bord og skrudd av tenningen.

– Til alt hell endte dette godt, men det er galskap: Både at man ikke bruker dødmannsknapp og at man ikke bruker redningsvest.

Brannmesteren påpeker også at den førerløse båten kunne forårsaket skade på andre personer som befant seg på sjøen. De skriver at det hele kunne endt i en tragedie.

Den aktuelle båten var en 20 fots Rib med 150 hestekrefter. Politiet mistenker at mennene hadde stjålet båten. De er tatt med i arresten for å avlegge blodprøve.

– Det kan virke som at de har tatt seg en tynn en, sier politiets operasjonsleder, sier operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen til Tønsbergs blad.