Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anført av stjerner som Steph Curry og Kevin Durant vant Golden State Warriors fredag NBA-sluttspillet for tredje gang på fire år.

Slikt må naturligvis feires skikkelig, men det spørs om ikke Warriors tok steget opp fra overdådig feiring til nokså smakløs.

Totalt ble det brukt nesten åtte millioner kroner på alkohol – i hovedsak champagne – for å markere triumfen.

Da fredagens kamp mot Cavaliers var over, sa Kevin Durant at han så frem til å komme seg til garderoben og feire. Det var det en god grunn til.

I garderoben ventet nemlig 600 – seks hundre – flasker champagne av beste merke til en verdi av rundt 3,3 millioner kroner.

David West feiret også NBA-tittelen med champagne.
David West feiret også NBA-tittelen med champagne. Foto: Gregory Shamus

ABC7News skriver at champagneflaskene var av ulike typer spesialutgaver.

Den ene typen, som bare er tilgjengelig for kjøp på nattklubber, koster småpene 10 500 kroner flasken. Den andre typen 12 600 kroner per flaske. Vinkjennere vil nok felle en tåre over tanken på at de fleste av de dyre dråpene ble sprutet vilkårlig rundt i garderoben i gledesrus.

Tirsdag, med god tid til å komme seg etter bakrusen fra fredagens champagnefest, var det seiersparade i Oaklands gater. Her var det handlet inn champagne for over 4,2 millioner kroner, melder TMZ Sport.

Champagnen ble drukket og sprutet ut over ekstatiske fans, som var møtt frem i tusentall for å hylle sine helter. I arsenalet av sprudlevann for voksne hadde de også seks 15 liter-flasker. Hvorfor ikke?

Bare øl i Washington

T.J. Oshie på Washington Capitals styrtet en lettøl for å feire NHL-triumfen.
T.J. Oshie på Washington Capitals styrtet en lettøl for å feire NHL-triumfen. Foto: Scott Taetsch

Ishockeylaget Washington Capitals vant NHL. De hadde også seiersparade nylig, men hadde en helt annen alkoholprofil.

Her feiret superstjernen Alex Ovetsjkin og lagkameratene stort sett med å drikke lettøl. En av spillerne, T. J. Oshie, styrtet sin øl gjennom drakten.

Kontrasten til Warriors champagneorgie er slående.