En politimann hjemmehørende i Oslo politidistrikt har i flere måneder vært under etterforskning. Nå har Øst politidistrikt kommet med en reaksjon.
En politimann hjemmehørende i Oslo politidistrikt har i flere måneder vært under etterforskning. Nå har Øst politidistrikt kommet med en reaksjon. Foto: NTB Scanpix

Polititopp bøtelagt for alvorlige trusler

En mann med en betrodd stilling i Oslo politidistrikt er bøtelagt for å ha fremsatt alvorlige trusler og for brudd på våpenloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser politiadvokat Kristine Kiær i Øst politidistrikt til TV 2.

Hun vil ikke si noe om størrelsen på forelegget, men hun bekrefter at polititoppen er bøtelagt for brudd på straffelovens paragraf 263. Den lyder som følger:

«Den som i ord eller handling truer med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år».

I tillegg er han bøtelagt for brudd på våpenloven.

Kiær ønsker ikke å opplyse hvem politimannen har truet, men hun sier at forholdet har skjedd som privatperson.

Pågrepet av store styrker

– Hva er grunnen til at dere ikke tar denne saken til retten?

– Vi har fulgt påtaledirektivet, og vi har lagt oss på det straffenivået som vi mener er riktig, sier Kiær.

Politimannen ble pågrepet i januar. Flere politistyrker deltok i pågripelsen av mannen. Blant annet skal spesialstyrken Beredskapstroppen ha tatt del i arrestasjonen.

– Jeg er kjent med at det var flere enheter involvert i hendelsen, men jeg har ikke oversikt over opprinnelsen til de ulike enhetene, sier Kiær.

Uavklart fremtid

Mannen har aldri vært varetektsfengslet i saken.

Saken har vært etterforsket av Øst politidistrikt av habilitetsårsaker. Det er fortsatt ikke kjent hva som skjer med mannens fremtid som politimann.

TV 2 har vært i kontakt med HR-avdelingen i Oslo politidistrikt. De opplyser at saken mot mannen foreløpig ikke er avsluttet og at de derfor ikke ønsker å kommentere den ytterligere.

Politimannens advokat, Tore Lerheim, sier til TV 2 at klienten ikke ønsker å kommentere boten.