Fint vær over store deler av landet merkes også på interessen for cabrioleter, den økte kraftig i mai. Dette er en ekte drømmebil for mange: BMW 6-serie cab.
Fint vær over store deler av landet merkes også på interessen for cabrioleter, den økte kraftig i mai. Dette er en ekte drømmebil for mange: BMW 6-serie cab.

Plutselig søkte mange flere etter dem

Forsommeren var uvanlig også i bilmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Våren og forsommeren har vært preget av strålende vær i store deler av landet. Det merkes faktisk også i bruktbilmarkedet.

For hva drømmer mange om når solen skinner og termometeret viser mange varmegrader? Jo, selvfølgelig en cabriolet!

Rubrikktjenesten finn.no melder om markant økning i antall søk på toppløse biler: Pluss 17 prosent i mai, sammenlignet med samme måned i fjor.

Salget har falt

– Det er ikke uvanlig at været påvirker nordmenns søkevaner, også innenfor motor. At cabriolet er på topp og at mange ønsker seg det nå, er kanskje ikke så rart, da drømmen om åpen bil øker jo bedre været er. Vi vil jo helst ha vind i håret og sol i ansiktet så mye som mulig, sier Eirik Håstein, produktdirektør for FINN motor, i en pressemelding.

Til sammen er det drøyt 1.500 brukte cabrioleter til salgs i bruktmarkedet. I forhold til at det totalt sett ligger over 70.000 biler ute på finn akkurat nå, er det et relativt lavt tall. Men det har en naturlig forklaring:

– Ja, salget av nye cabrioleter har falt i mange år. Mange drømmer om disse bilene, men de fleste lar det nok bli med drømmen. Dermed har bestanden totalt sett falt ganske mye. Det er også langt færre folkelige cabrioleter å velge mellom i nybilmarkedet nå, enn bare for noen år siden, sier Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen.

Her er BMW-en "ingen" kjøper

Mazda MX-5 er verdens mest solgte roadster, denne er det også mange av i det norske bruktmarkedet.
Mazda MX-5 er verdens mest solgte roadster, denne er det også mange av i det norske bruktmarkedet.

Tilstanden varierer mye

Hvis du har lyst på brukt cabriolet, starter prisene på under 10.000 kroner. Da kan du få en kjørbar og EU-godkjent bil, men i denne prisklassen må du også regne med fare for betydelig påkost.

Topp 5 søkeord på bil, mai 2018:

1. Campingvogn

2. Russebil

3. Cabriolet

4. AMG

5. Cab

– Med mindre man kan mekke og skru selv, er det høy risikosport å kjøpe så billige biler. Men går man opp til 50.000 kroner, er det absolutt mulig å få en ganske pen og kurant cabriolet. Legger du 100.000 kroner i det, er det mye bra å velge mellom.

– Generelt varierer tilstanden på cabrioleter mye. Noen har blitt hardt kjørt og kanskje vært parkert utendørs hele året, da blir de fort lurvete. Mens andre har levd beskyttede liv som bil nummer to eller tre. Da har de gjerne også lav kilometerstand i forhold til alder. På slike biler kan man virkelig gjøre gode kjøp, sier Møller Johnsen.

Her var det slutt for denne bilen

Camping og båtliv

Det er forresten ikke bare cabrioleter som har vært populære i mai. Nordmenn vil tydeligvis på tur i finværet, og et resultat av dette er at campingvogn og bobåt har steget til topps på søkelistene.

I år har campingvogn til og med slått russebuss på søketoppen.

I tillegg har det blitt gjort over 18.000 søk etter bobåt, og 17.000 søk etter spikertelt (telt til campingvogn).

LES MER: – Du får ikke bedre bil akkurat nå!

Se video: Her tester vi en av Norges heftigste