Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han ble norgesmester med Vålerenga i 2009 og har spilt 81 kamper for klubben. Nå gjør trolig Lars Erik Spets et overraskende comeback for Oslo-klubben.

– Jeg føler meg veldig motivert og har lyst å spille igjen. Samtidig føler meg i veldig bra form, selv om jeg mangler litt styrke i beina, sier 33-åringen.

Selv om det er over to år siden Spets sist var på isen, har trønderen stor tro på at han skal gripe muligheten nå som han trener med Vålerenga. På wikipediasiden hans står det at han er kjent for «sine offensive egenskaper og lange, mørke hår».

– Det er lenge siden jeg har vært i så god form når jeg går inn i en sesong, så det er jo spennende, sier Spets.

Sportssjef i Vålerenga Espen «Shampo» Knutsen mener veteranen ser bedre ut enn på mange år.

– Det ser veldig bra ut for han. Han er så seriøs og har trent beinhardt og er i mye bedre form enn han har vært de fem siste årene. Fortsetter han slik har jeg stor tro på at han kan gjøre det veldig bra, sier VIF-sjefen.

«Shampo» tror Spets kan bli en knalltilvekst for Vålerenga både på og utenfor isen.

– Han er en fyr som er veldig fin å ha i gruppen. En gladtrønder som sprer om seg med godt humør. I tillegg er han en kriger på isen. En som kan gå foran og bli en av lederne i laget. Han kan være med å produsere i Get-ligaen og ikke minst bidra i undertallspillet der han har vært en av Norges beste spillere de siste ti årene. Han må bare fortsette å trene slik han gjør nå og bygge muskler i beina, så tror jeg dette kan bli veldig bra, sier Knutsen.

TV 2s ishockeyekspert Erik Follestad Johansen mener Spets kan bli en suksess i Vålerenga.

– Han har jo vært ute i over to år så det er jo et lite spørsmål rundt formen hans. Men en Spets i god form er en meget god spiller i Get-ligaen. Hvis han er i form og virkelig har lyst, kan han bli en kjempesignering for VIF, sier Follestad Johansen.

Og TV 2-eksperten tror Spets også vil gjøre Get-ligaen mer attraktiv.

– Det er veldig positivt for Get-ligaen å få inn en slik profil. Han er en fargeklatt som kjenner Vålerenga veldig godt. Om han kommer tilbake på et bra nivå, vil han tilføre Get-ligaen nok en norsk merittert spiller som har spilt mange VM og vunnet Get-ligaen tidligere. Han kan absolutt bli en profil i Get-ligaen, avslutter Follestad Johansen.

Lars Erik Spets har foreløpig ikke skrevet noen kontrakt med Vålerenga, men etter det TV 2 erfarer er det stor sannsynlighet for at 33-åringen blir å se på isen når Get-ligaen starter i september.