BAGASJEBÅND: Mannen begynte å kaste bagasje rundt seg ved et av bagasjebåndene på Oslo lufthavn. Bildet er tatt ved en annen anledning.
BAGASJEBÅND: Mannen begynte å kaste bagasje rundt seg ved et av bagasjebåndene på Oslo lufthavn. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Drakk seg full på flyet fra Gran Canaria – gikk helt amok ved bagasjebåndet

En mann i slutten av 40-årene er dømt til 24 dagers fengsel for å ha bitt en politikvinne i låret og å ha kastet bagasje rundt seg på Oslo lufthavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I august i fjor var en mann i slutten av 40-årene på vei hjem fra ferie på Gran Canaria med et kveldsfly.

Kvelden endte med at han ble siktet for trusler, vold og for å ha kastet andres bagasje rundt seg.

Nå er han dømt.

Selv har mannen i retten forklart at han husker å ha satt seg på flyet, at han drakk en god del alkohol, men at han ikke husker noe etter at flyet landet på norsk jord.

Kastet bagasje

Klokken 02.50 den aktuelle natten ble politiet tilkalt av vektere på Oslo Lufthavn Gardermoen.

I meldingen politiet får på dette tidspunktet, går det fram av dommen fra Nedre Romerike tingrett, er at en mann kaster bagasje rundt seg.

Etter noen minutter var politiet på plass, og på dette tidspunktet lå det mye bagasje utover gulvet ved bagasjebåndet. Han hadde også åpnet en koffert, som han selv har forklart at han trodde var hans egen. Dette til tross for at han var ved helt feil bagasjebånd.

Politiet påla deretter mannen å holde seg borte fra flyplassen, men klokken 03.25 var han tilbake. Han forklarte da politiet at han ikke ønsket å forlate flyplassen, og sa flere skjellsord rettet mot politipatruljen.

Politiet satte ham da i håndjern, og besluttet å ta ham med seg til politistasjonen.

Bet politikvinne

Politifolkene har i retten forklart at mannen flere ganger underveis mot politistasjonen ba dem om å stanse politibilen.

På et tidspunkt sa han at de måtte stanse fordi han hadde fått akutt diaré. Så påsto han at han hadde et epileptisk anfall, og han begynte å riste og skjelve.

Politiet kjørte da av motorveien og stanset bilen. Da de stanset, klarte mannen å lene seg mot den kvinnelige politibetjenten og bite henne i låret, like under rumpa.

På veien hadde også mannen påstått at han hadde HIV, og bittet gjorde at politikvinnen måtte dra til en legeundersøkelse, samt få en stivkrampesprøyte.

– Jeg bærer nag til politiet, forklarte mannen selv under rettsforhandlingene, og viste til en del situasjoner han har opplevd som uheldige med politiet tidligere.

Øvre Romerike tingrett dømte mannen til 24 dagers fengsel, med to dager fratrekk for varetekt, for volden og for å ha kastet andres bagasje rundt seg på flyplassen.

Han var også tiltalt for trusler, men ble frikjent for dette, heter det i dommen, som var klar onsdag.

I et avhør morgenen etter den hektiske natten, innrømmet mannen alle forholdene bortsett fra truslene.

Han er også dømt til å betale 2000 kroner i saksomkostninger.