MISNØYE: Det ryktes om svært sterk misnøye innad i den spanske troppen med Julen Lopeteguis oppførsel.
MISNØYE: Det ryktes om svært sterk misnøye innad i den spanske troppen med Julen Lopeteguis oppførsel. Foto: Pierre-philippe Marcou

– Krever Lopeteguis hode på et fat

Julen Lopetegui får ikke fortsette som Spanias landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bekreftet: Julen Lopetegui fikk sparken

Kun to dager før Spanias åpningskamp i VM mot Portugal, er det full ståhei i den spanske troppen.

Tirsdag brast nyheten om at Spanias landslagssjef Julen Lopetegui blir Zinedine Zidanes erstatter i Real Madrid.

Nyheten kom som et sjokk på en hel fotballverden, ikke minst de spanske landslagsspillerne- og lederne

Marca og flere andre aviser meldte at Rubiales var rasende og ville gi den spanske landslagssjefen sparken..

Ifølge den spanske journalisten Guillem Balague krevde flere innad i Fotballforbundet Lopeteguis hode på et fat.

Real Madrid skal ha tatt kontakt med Lopetegui først på fredag, før han tok en avgjørelse mandag, skriver Balague på Twitter.

Real Madrid-president Florentino Pérez skal ha informert Det spanske fotballforbundet få minutter før de annonserte ansettelsen, og Lopetegui ga spillerne beskjed like før treningen tirsdag kveld.

Den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales skal ha vært i Moskva på FIFA-kongressen da sjokknyhetene ble kjent. Ifølge Marca forlot Rubiales kongressen tidlig og fløy til Krasnodar, hvor den spanske troppen ligger i trening, for å prate med Lopetegui.

Den tidligere Real Madrid-legenden Fernando Hierro, nåværende sportsdirektør i Det spanske fotballforbundet, og U21-trener Albert Celades, ble lansert som de mest sannsynlige erstatterne skulle Lopetegui få sparken.

Hierro og Lopetegui ble filmet av den italienske tv-stasjonen Mediaset i det som blir beskrevet som en spent diskusjon på Spanias treningsfelt, etter at nyheten sprakk mandag ettermiddag.​

– Fotballpresidenten er rasende

Det har imidlertid vært få uttalelser fra offisielt hold ennå.

Den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales skal ha vært i Moskva på FIFA-kongressen da sjokknyhetene ble kjent. Ifølge Marca forlot Rubiales kongressen tidlig og fløy til Krasnodar, hvor den spanske troppen ligger i trening, for å prate med Lopetegui.

Marca hevder at Rubiales er rasende på den tidligere Porto-treneren og at «hans sinne øker for hver time.» Fotballpresidenten var imidlertid fåmælt i møte med journalistene.

– Det er ikke rett tid for å snakke nå. Vi kommer til å ta den beslutningen som er det beste for landslaget.

Ifølge Mundo Deportivo skal Lopetegui vært det første navnet som kom opp hos Florentino Pérez da Zinedine Zidane trakk seg etter Champions League-triumfen mot Liverpool.

Real Madrid-presidenten trodde imidlertid at det var for vanskelig å få tak i den spanske landslagssjefen, og Pérez kvier seg ofte for å gå inn i vanskelige forhandlinger.​