STAMSØ-MØLLERS SPÅDOM: Slik mener TV 2s fotballkommentator at VM-sluttspillet kommer til å ende.
STAMSØ-MØLLERS SPÅDOM: Slik mener TV 2s fotballkommentator at VM-sluttspillet kommer til å ende. Foto: TV 2/Scanpix

stamsø-møllers vm-spådom:

Tror Messi og Argentina forlater VM med et brak

Vi har sett inn i krystallkulen for å finne ut hvem som vinner sommerens VM i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omsider er dagen her. Fotball-VM 2018 skal sparkes i gang i Russland.

Og nå skal også alle spådommer gjøres til skamme eller bli en realitet.

TV 2 har gjennom VM-podkasten gått gjennom alle åtte gruppene og sendt to lag videre til slutt spillet. Men hvem går hele veien?

Les gjennomgang av alle gruppene: A | B | C | D | E | F | G | H

TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø-Møller har tatt på seg oppgaven og titter nå i VM-krystall-kulen.

Hvordan tror du VM ender? Sett opp dine spådommer i VM-tipset og vinn kule premier!

Simen Stamsø-Møller.
Simen Stamsø-Møller. Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2

Åttedelsfinalene:

Uruguay-Portugal:
​– Det er en skikkelig badass-kamp med mange gærninger. Det lukter rødt kort til ett av lagene. Det blir en portugiser, tror jeg. Derfor vinner Uruguay med ett mål i en krigekamp som blir mest husket for kampen med flest gule kort i VM. Jeg har fått litt troen på Portugal, men noe sier meg at dette er den siste sjansen til Uruguays gylne generasjon til å sjokkere. Jeg sender Uruguay videre og heier litt på dem.

Frankrike-Kroatia:
​– En reprise av semifinalen i 1998. Den var jevn, og jeg se for meg det samme her. Frankrike er bedre spiller for spiller, men det franske laget er ikke så "satt". De ser bedre ut på papiret enn de her. Med hjertet tipper jeg Frankrike så vidt videre.

Brasil-Mexico:
– Denne er grei. Brasil slår Mexico. De er et bedre lag, og jeg tipper de vinner 3-0. Tre forskjellige målscorere: Neymar, Coutinho og én til. Dette blir kontrollert.

Belgia-Senegal:
– Belgia har en som bør ha gode sjanser til å bli toppscorer. Lukaku ser strålende ut. En skikkelig landslagsspiller. Han leverer bedre der enn i Manchester United. Senegal skal bli spennende å se på. De har mye fart, men jeg tror det blir litt for tøft for Senegal. Utfallet er ikke åpenbart. Det blir kanskje ekstraomganger, men Belgia vinner.

Spania-Russland:
– Her går Spania enkelt og greit videre. De har et mye bedre lag: Russland er et lag jeg er veldig i tvil om vi skulle sende videre fra gruppen. Jeg håper at Russland vinner - jeg vil ha vertsnasjonen videre. Om Russland hadde sjokkert, tror jeg det hadde vært bedre for VM-festen.

Argentina-Peru:
– Denne er morsom. Det ser mer overlegent ut enn det er. Det er gøy med VM fordi det kommer plutselig sånne type kamper som er mye jevnere enn det ser ut. Peru har manager fra Argentina. De har møtt dem mange ganer, de spiller med høyt tempo ... Vi sender Peru videre. Der kommer det første sjokkert - etter straffekonk.

Tyskland-Serbia:
– Det høres ikke ut som den artigste kampen i verden. Det er to maskinlag på hver sin måte. I Tyskland går det unna. De får det til å flyte. Serbia ser sterke ut, men det er et treigt lag. Tyskland går videre.

Colombia-England:
– Her går Colombia videre. England er muligens litt bedre på papiret, men jeg tror Colombia tar det så vidt. Jeg gleder meg til å se de i aksjon. Det er en eneste stor løgn at engelskmennene har tro på England. Laget skal ikke vært godt nok til å vinne VM.

Kvartfinaler:

Uruguay-Frankrike:
​– Dette blir gøy. Det er tøft å tippe utfallet her, men Frankrike er et sterkere lag. Jeg tror det blir veldig jevnt, og Frankrike vinner 1-0. Jeg tipper Mbappé avgjør.

Brasil-Belgia:
– Brasil blir nok litt for mye for Belgia selv om de har et veldig godt lag. Det er noe med det brasilianske laget som oser revansjelyst og kvalitet. Nå har de bra keeper, gode stoppere, balanse på midten og alternativer på spissplass. Det ser utrolig bra ut. Brasil er favoritter og vinner 2-1.

KVARTFINALETÅRER: Neymar ble båret av banen i kvartfinalen mot Colombia i VM på hjemmebane. Nå skal han lede Brasil hele veien i VM i Russland.
KVARTFINALETÅRER: Neymar ble båret av banen i kvartfinalen mot Colombia i VM på hjemmebane. Nå skal han lede Brasil hele veien i VM i Russland. Foto: Fabrizio Bensch

Spania-Peru:
–Her går Spania videre. Du verden for en grei vei de får etter gruppespiller. De trenger ikke trener for å vinne denne kampen. Spania er litt for bra. Jeg tror Peru scorer og at det blir mer spennende enn man skulle tro, men Spania tar det på ren kvalitet.

Tyskland-Colombia:
– Oi, oi, oi. Farvel, Colombia. Bra forsøk igjen, men det blir nok en exit i kvartfinalen. De er fargerike, men kanskje litt for naive. Tyskland er fargerike og strukturerte. De vinner 2-0.

Semifinaler:

Frankrike-Brasil:
– Her kan mye ha skjedd. En skade her, en karantene der. Jeg vil bare følge magefølelsen, så jeg tror Brasil slår ut Frankrike. Det blir fort en tett kamp. Brasil har flere som ligger noen år foran de unge franskmennene. De får nye sjanser. De har kanskje ikke samme desperasjon som brasilianerne.

Spania-Tyskland:
– Tyskland får en hyggelig nok vei, men her begynner jeg å tenke på ren kvalitet. I de siste fem VM-ene har vinnerne slitt i det påfølgende mesterskapet. Tyskland er veldig bra. De bør slå 98 prosent av alle landslag, men jeg tror Spania er bedre. Det er en følelse jeg har. Det er på tide igjen for Spania.

Finale:

Brasil-Spania:
– For en finale! Det er godt at vi ender opp her i og med at det er det jeg har startet med å tippe. Dette er de to lagene jeg har mest tro på. Jeg har helt konkret sett for meg at Brasil vinner. Thiago Silva som kaptein og løfter VM-trofeet er et bilde som passer meget godt. Det er som med Lahm, Canavaro og Cafu. Brasil har det beste laget også. Spania er for all del et kjempebra lag, men akkurat i kraft av sult og desperasjon etter det som skjedde for fire år siden, samtidig som det ikke finnes noen svake ledd i laget, tror jeg Brasil tar det. De har verdensklasse overalt. De kjenner hverandre godt og vet hva som skal til. Det er også harmoni i troppen og de har en trener det ser ut som alle liker. Brasil vinner VM, og det er på tide at de gjør det igjen.

Bronsefinale:

Frankrike-Tyskland:
– Det er typisk tysk å vinne denne. De mobiliserer, og dette blir for tungt for Frankrike. Det blir for mye å takle for dem. Tyskland ser medaljen og tar den. Det blir kanskje Löws siste kamp. Da skal han ha med seg en medalje. Så tror jeg Deschamps får sparken. Inn kommer Zidane, og så er det happy days om fire år.