KOMISK: Twittermeldingen til presidentdatteren går nå viralt.
KOMISK: Twittermeldingen til presidentdatteren går nå viralt. Foto: Jim Watson / AFP

Latterliggjør Ivanka Trump for tweet

Ivanka Trump, datteren til Donald Trump, kom med en støtteerklæring til sin far før toppmøtet i Singapore. Det var bare ett problem...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen før Donald Trump skulle møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un til det mye omdiskuterte toppmøtet i Singapore, publiserte Ivanka Trump en twittermelding som har fått mye oppmerksomhet verden over.

Ukjent ordtak

Presidentdatteren skrev følgende melding til sine 5,7 millioner følgere: «De som sier at det ikke kan bli gjort, må ikke forstyrre de som gjør det.» - Kinesisk ordtak.

Twittermeldingen har fått flere i Kina til å rynke på nesen. Den britiske avisen The Independent skriver at ordtaket ikke stammer fra gamle kinesiske tekster, men heller fra USA på tidlig 1900-tall.

Latterliggjort i Kina

Chen Gao, en kinesisk språkforsker som underviser på universitetet i New York, sier til avisen at meldingen har ført til mye latter i Kina.

– Mange kinesere begynte å vitse om sine egne kinesiske språkferdigheter, fordi de klarer ikke å komme på noen gamle ordtak som stammer fra det Ivanka Trump publiserte, sier Gao til The Independent.

Nå mener flere kinesere at Ivanka fant ordtaket på en lykkekake. Og på Twitter florerer det med meldinger som gjør narr av meldingen.