PLANLAGT TIL HVER MINSTE DETALJ: De nydelige gressbanene i Vitjatsjevo, like utenfor Anapa, er bare kronen på verket i Danmarks nøye gjennomarbeidede plan for suksess i VM i Russland.
PLANLAGT TIL HVER MINSTE DETALJ: De nydelige gressbanene i Vitjatsjevo, like utenfor Anapa, er bare kronen på verket i Danmarks nøye gjennomarbeidede plan for suksess i VM i Russland. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP

Hareide forbyr restaurantbesøk:
– Vi er hermetisk lukket

Danmark tar ingen sjanser under VM i Russland. Egen kokk er med for å gi spillerne god nok mat gjennom mesterskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik sendes VM på TV 2 og NRK

Anapa, Russland (TV 2 Sporten):

Åge Hareide og Danmark er optimalt forberedt til fotball-VM, og etter drøyt to uker på treningsleier i Helsingør, ankom de denne uken russiske Anapa der de skal ha base resten av mesterskapet.

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og det danske laget har planlagt ned til hver minste detalj på alle viktige områder under et mesterskap.

Ett av disse områdene er matveien, der landslagssjef Åge Hareide kan avsløre at det er uaktuelt å ta med seg laget ut for å forsøke det russiske kjøkken.

– Det er ikke noe for oss. Vi har med egen kokk som passer på både hva vi spiser og hva vi får i oss av råvarer, så der er vi helt hermetisk lukket. Vi skal ikke ut på noen russiske restauranter, sier Hareide til TV 2.

Hvordan tror du det går? Sett opp ditt tips for VM her!

Sammen med Hareide i den danske troppen, er det nemlig to egne dansk kokker, som har ansvar for at nordmannen og hans utvalgte både på spiller- og trenersiden skal få i seg nøyaktig de riktige matvarene.

Også assistenttrener Jon Dahl Tomasson fremhever viktigheten av et godt kjøkken.

– Det er ikke fordi vi ikke tror at russisk mat ikke kan spises, men vi har to kokker med som lager fremragende måltider. Guttene skal ha gode råvarer av god kvalitet. Så er det også noe med hvordan ting er anrettet. «Hva sier øyet?» Derfor har vi to kokker med, forklarer Tomasson overfor TV 2 Sporten.

De danske stjernene er storfornøyde
​Råvarene i Russland er gode, og selv om det ikke blir restaurantbesøk for de danske stjernespillerne, er de meget tilfreds med måten deres kokker i reisefølget har startet uken på i Russland.

– Fasilitetene er veldig gode. Vi har en fantastisk treningsbane, flott hotell og våre egne kokker med. De lager god mat til oss. Vi spiser mye kjøtt, mye pasta og salat, forteller Kasper Dolberg til TV 2.

Ajax-profilen får selskap av æresdivisjon-konkurrent Nicolai Jørgensen i sitt skryt av opplegget de danske spillerne får servert. Det å ha med egne kokker sørger også for bedre oversikt over hva en får i seg, noe som aldri er dumt i et langt mesterskap.

– Kokkene er utrolig dyktige. De lager masse god mat, så det har vært godt. Vi har fått veldig sunn ernæring. Det er med på å optimalisere våre prestasjoner.

– Er dere redde for å bli syke?

– Haha. Det kan hende de lager noe som våre danske mager ikke tåler. Neida, men jeg tror heller ikke det har vært noe annet enn dette som har vært planen, sier Jørgensen.

Fast opplegg under Hareide
Turer ut på restaurant er for øvrig aldri aktuelt når Hareide reiser med sitt landslag på tur.

– Vi pleier ikke å gjøre det når vi er ute på reise. Vi holder til på hotellet vårt. Vi arbeider gjennom dagen med fotball, og har selvfølgelig både mat og hygge, men det blir i lukkede former på hotellet, forklarer Hareide.

Tidligere denne uken skrev medier over hele verden om det argentinske laget, som har valgt å pakke med seg over 3000 kilo mat til Russland. Det er med andre ord tydelig at nasjonene tar sine forhåndsregler forut for mesterskapet som starter torsdag.

Danmark spiller sin første kamp i VM mot Peru lørdag. Den følger du på TV 2 fra klokken 17.15 (Kampstart 18.00).

Har du Hareides elever i din ellever? Spill VM-manager!