TIL LA LIGA: Monaco-stjernen Thomas Lemar.
TIL LA LIGA: Monaco-stjernen Thomas Lemar. Foto: Franck Fife

Atlético Madrid enig med Monaco om Lemar-overgang

Den spanske storklubben Atlético Madrid bekrefter at klubben er kommet til enighet med Monaco om en overgang for ettertraktede Thomas Lemar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Lemar stod høyt på ønskelisten til Premier League-gigantene Arsenal og Liverpool, men nå er franskmannen på vei til spansk fotball.

Atlético Madrid bekrefter tirsdag kveld at klubben er kommet til enighet med Monaco om en overgang for Lemar.

– Atlético de Madrid og Monaco er kommet til enighet om overgangen for Thomas Lemar til vår klubb. I løpet av de neste dagene vil begge klubbene jobbe for å fullføre overgangen, skriver Atlético Madrid i en pressemelding.

– Får trøye nummer ti
Videre skriver klubben:

– Den franske landslagsspilleren er for øyeblikket med sitt landslag i Russland for å spille i VM i 2018. Lemar er 22 år gammel, 1,70 cm høy og spiller venstre kant, skriver Europaliga-vinnerne, før de oppsummerer mer eller mindre hele Lemars karriere hittil.

Franske Telefoot rapporterer at Atlético Madrid betaler Monaco 65 millioner euro, eller rundt 615 millioner kroner, i overgangssum for Lemar.

Spanske Marca meldte tidligere denne uken at Thomas Lemar vil få trøye nummer ti i Atlético Madrid.

Den 22 år gamle franskmannen kunne blitt Antoine Griezmanns erstatter i Atlético. Landsmannen Griezmann har lenge ryktes å være på vei til Barcelona, men stjernespissen fortalte på en pressekonferanse tidligere tirsdag at han vil vente til etter VM med å offentliggjøre sin fotballfremtid.

Sa nei til Arsenal og Liverpool
Thomas Lemar har lenge vært blant de mest ettertraktede spillerne i Europa.

På Deadline Day i august ifjor kom nyheten om at Arsenal hadde lagt inn et rekordbud på rundt 920 millioner kroner for Monacos ettertraktede midtbanespiller.

– Spilleren har valgt å bli værende i Monaco, sa daværende Arsenal-manager Arsene Wenger i et intervju med tv-kanalen BeIN Sports.

– Jeg vet vi lever i åpenhetens tidsalder, men på et tidspunkt, for å vise respekt til alle, må man la være å snakke for mye om det. Man må respektere hva som foregår i forhandlingene, mente han.

Noen dager tidligere hadde Monaco avslått et bud på omlag 700 millioner kroner fra Liverpool for Lemar. Liverpool forsøkte seg igjen med et bud på omtrent det samme etter Coutinho-salget i januar, men fikk nok en gang nei av Monaco.

– Monaco pleier aldri å gjennomføre store salg om vinteren. Det er vår strategi. Spillerne forstår det, forklarte Monaco-trener Leonardo Jardim etter at Liverpool nok en gang fikk nei.