Derfor håper Mourinho at England ryker ut mot Brasil i kvartfinalen

TIPPER VM: José Mourinho skal jobbe som TV-ekspert under fotball-VM.
TIPPER VM: José Mourinho skal jobbe som TV-ekspert under fotball-VM. Foto: Ian Kington
Manchester United-manager José Mourinho har tippet utfallet av VM – og både tror (og håper) at England ryker ut mot Brasil i kvartfinalen.

Spill VM-manager her

José Mourinho skal jobbe som fotballekspert for russiske RT under fotball-VM før han vender tilbake til England for sesongforberedelser med Manchester United på Carrington.

I den anledning har Mourinho forsøkt å tippe utfallet av VM-sluttspillet i Russland.

Portugiseren tror England kommer seg til kvartfinalen, men at det der blir det stopp mot Brasil.

Tipp VM-her!

– Da får de en tidlig ferie
Det er forøvrig et scenario Mourinho ser seg godt fornøyd med.

– Brasil mot England, det blir en stor kamp. Men det ikke så ille for mine spillere at de ryker ut, for da kan de ta en tidlig ferie, sa Mourinho, ifølge The Daily Mail – og siktet selvsagt til spillerne i Englands VM-tropp som tilhører Manchester United.

Han ville ikke tippe hvem som tar seg til finalen, men antyder at et av lagene enten blir Brasil, Argentina eller Tyskland.

– De to store rivalene, Argentina og Brasil, kan møtes, eller kanskje Tyskland, mente 55-åringen.

Selv om Mourinho ikke tror England kommer lengre enn til kvartfinalen, er landslagsspiss Harry Kane optimist før mesterskapet braker løs.

Mandag spiller England sin første kamp i slttspillet i Russland. Tunisia er første hinder på veien til å kopiere VM-suksessen fra 1966. Flere utgaver av det engelske landslaget har forsøkt, men ingen har lyktes.

Englands VM-kaptein Harry Kane sier spillerne står samlet, og at det ikke er noen «gnisninger» i spillergruppa, noe både Rio Ferdinand og Steven Gerrard har gitt uttrykk for at det har vært tidligere.

Ikke tilfellet
De tidligere landslagsprofilene har sagt at en av grunnene til at den «gylne årgangen» ikke lyktes i mesterskap, var at de ikke klarte å riste av seg klubbrivaliseringen når de spilte for landslaget.

Kane mener dette ikke er tilfellet i spillergruppen til landslagssjef Gareth Southgate, ettersom mange av dem har spilt sammen tidligere, blant annet på U21-laget.

– Det er ikke noe vi sliter med, vi kommer alle godt overens og har tatt stegene sammen, sier Kane til engelsk presse.

– Vi har definitivt ingen splittelser i gruppa, tilføyer han.

Oppgjør med Ferdinand
Kapteinen tok også et oppgjør med Ferdinand, som til avisen The Times forrige måned sa at hans prioritet var å vinne trofeer med Manchester United, ikke VM.

– Det er den ene turneringen alle drømmer om å vinne, den er nummer én. Jeg blir overrasket dersom majoriteten av spillerne sier at VM ikke er den største sportsbegivenheten i verden, sier Kane.

– Jeg ønsker å vinne alt med Tottenham, men for meg overgår det å vinne VM alt.

Tottenham-spissen ser ikke for seg at den begredelige innsatsen fra EM-sluttspillet i 2016 blir gjentatt. Da ble det tap for Island i åttedelsfinalen.

– Jeg er helt sikker på at det ikke vil skje igjen. Men jeg kan ikke si 100 prosent, fordi man aldri kan vite i fotball. Men i dette laget spiller vi med hjertet på utsiden av drakta, sier Kane.

Kane og England spiller sin første VM-kamp mot Tunisia mandag. De møter også Panama og Belgia i gruppespillet.

Lik TV 2 Sporten på Facebook