Nytt Sagosen-show da Norge sikret seg VM-billett

Sander Sagosen scoret elleve mål da Norge gjorde akkurat det de trengte for å sikre VM-billetten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveits – Norge 33-30 (26-32 første kamp):

Håndballgutta er klar for VM i håndball i Tyskland og Danmark i 2019 etter 30-33-tap i returkampen mot Sveits tirsdag.

– Vi skal til VM, og det synes jeg er moro. Spillerne kjempet hardt. Vi misbrukte noen sjanser fremover, og det likte jeg ikke helt. Men det er artig å klare kvalikken og komme oss til VM, sa en fornøyd Christian Berge til TV 2 etter kampen.

Sander Sagosen scoret hele elleve mål mot Sveits da Norge spikret VM-billetten.

– Sander Sagosen er en fantastisk spiller og tar ansvar når han skal ta det. Han viser veien for resten av spillerne, skrøt landslagssjefen.

Sagosen selv var litt mer beskjeden etter storspillet som sørget for at Norge ikke går glipp av VM.

– Det er fint det. Selvfølgelig kjipt at vi tapte kampen. Men vi scoret 30 mål, og da kunne de ikke slå med sju. Vi visste det ville bli en slitekamp. Sveits traff bra og keeperen deres stod bra. Vi beholder roen og stresset ikke. Vi er fornøyd vi, mente Sagosen.

– Du scoret ti i den første kampen og elleve i returkampen?

– Vi spiller fint som et lag. Jeg får mye ansvar, og treffer bra og er i fin form. Nå skal det bli deilig med ferie og få slappet av litt, svarte Sagosen diplomatisk.

– De kan glise hele veien til VM
Norge vant den første kampen 32-26. Sagosen scoret ti mål i den kampen.

– VM-kvalik har tidligere vært en vanskelig øvelse for håndballgutta år etter år. Men Sagosen flyr nå Norge til VM, sa kommentator Harald Bredeli.

– At Norge tapte returkampen er det ingen som bryr seg om når VM starter i Tyskland og Danmark i januar. De kan smile hele veien til VM. Det kommer til å bli et superdupert mesterskap, sa Bredeli.

Våknet mot slutten av omgangen
Sander Sagosen sendte Norge oppskriftsmessig i føringen, men så svarte Sveits og scoret fire raske.

Etter fem minutters spill ledet sveitserne 4-2.

Da Sagosen reduserte til 7-9 og 8-9 med sin tredje og fjerde scoring for dagen var det fremdeles Sveits som hadde overtaket.

20 minutter ut i omgangen var lagene à jour.

Lagene fulgte hverandre til 13-13. Så stakk Norge og økte til 16-14-ledelse. Sander Sagosen hadde scoret seks av Norges mål i snuoperasjonen.

Norge kunne gå til pause med 16-15-ledelse. TV 2-ekspert Bent Svele hyllet Norges keeper Torbjørn Sittrup Bergeruds innsats.

– Bergerud gjorde ti redninger, og det er glitrende. Det er viktig å ha en spiller oppe på det nivået der, sa TV 2-eksperten etter første omgang.

Rett i strupen på Norge
Sveits slo umiddelbart tilbake etter pause.

Først utlignet de til 16-16, før rødtrøyene scoret ytterligere fire og tok ledelsen 20-17 bare i løpet av noen minutter.

– Nå er det jo helt western-film her. De scoret fem mål på to og et halvt minutt, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Sveits hadde mer på laget og økte ledelsen til 22-18. Norges forsprang med seks mål fra den første kampen var i ferd med å innhentes.

Christian Berges menn klarte å hente igjen noe Sveits' ledelse. Etter 15 minutter var stillingen 23-24 i Sveits' favør.

– Vi lå under 18-22, men nå har Norge hentet inn litt. Med en gang Norge kommer opp på 26 mål så legger vi press, for da må Sveits vinne med sju mål, minnet TV 2-kommentator Harald Bredeli om.

I mål fortsatte Bergerud å storspille og reddet sitt fjerde straffe totalt på stillingen 24-23 til Sveits.

– Ai, ai, ai! Fire strafferedninger er sjelden hold. Men i angrepet er det ikke levert langt opp mot potensialet, mente Bredeli.

Med ti minutter igjen å spille var Norge fremdeles ett mål bak. Stillingen var 26-25 til Sveits.

Sander Sagosen banket inn sitt tiende for dagen da han reduserte til 28-29 fem minutter før slutt. Så scoret han sitt ellevte da Norge reduserte til 30-31. Sveits klarte aldri å score de målene laget trengte, og Norge er dermed klar for VM.