– Sagan er kattemyk. Jeg er ikke i nærheten av det der

Peter Sagans siste treningsvideo vekker oppsikt i sykkelmiljøet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I videoen viser Sagan hvordan han trener kjernemuskulaturen. Det er en oppvisning i styrke, balanse og kroppsbeherskelse.

Alexander Kristoff er blant dem som lar seg imponere.

– Det er i hvert fall ikke jeg er i nærheten av å klare. Han er sterk og myk som en katt. Det er imponerende. Han har en utrolig basis-styrke. Det ser ut som han har jobbet en stund med det der. Han er tydeligvis flink til mye, sier Kristoff.

– Det er ikke enkelt. Det er hardt arbeid. Det er viktig å ha kraft i alle deler av kroppen, sier Sagan til TV 2.

Trener i lagbussen
Som en av få ryttere i sykkelsirkuset har Peter Sagan en egen livvakt. Gabriele Uboldi ligger aldri mer enn ett skritt bak den slovakiske superstjernen. Uboldi sykler av og til rolige treningsturer med verdensmesteren, men han har ingen planer om å prøve seg på spagat-øvelsene.

– Nei. Det kan jeg ikke. Men jeg har sett det en del ganger. Mer eller mindre hver morgen. Når han våkner opp trener han en halvtime, av og til også i lagbussen.

– Trener du også?

– Nei, jeg trener kun hjernen min. For å overleve med Peter. Det er umulig å gjøre som Peter, ler han.

– For seint for meg å bli så myk
​Daniel Oss har syklet sammen med Sagan i mange år. Bora-Hansgrohe-rytteren har ingen planer om å kopiere Sagans øvelser.

– Nei, overhodet ikke. Man trenger år på å få til slikt. Han trener mye. Man får ikke til slikt hvis man ikke trener mye, sier Oss, og legger til:

– Det nye generasjonen ryttere er flinke med sykkelen. Da tenker jeg ikke først og fremst på kraft, men hvordan man manøvrerer seg i feltet. Hvordan unngå uhell. Å trene stabilitet og kjernemuskulatur er alltid nyttig. Da føler man seg mindre sliten i lange ritt som Tour de France, sier han.

Kristoff har alle fasilitetene som skal til for å bli like myk som Kristoff, men 30-åringen tviler på at han får det til.

– Jeg har et treningsstudio hjemme, men jeg vet ikke om jeg blir noe bedre av å ligge sånn. Men Sagan er jo best, så kanskje det har en effekt på syklingen. Jeg tror det er for seint for meg å bli så myk, men jeg kan jo prøve å tøye litt, humrer Kristoff.