TATT: 35 år etter at han deserterte fra det amerikanske luftforsvaret ble William Howard Hughes avslørt med falsk identitet i et hus i California.Foto: US Air Force / AP.
TATT: 35 år etter at han deserterte fra det amerikanske luftforsvaret ble William Howard Hughes avslørt med falsk identitet i et hus i California.Foto: US Air Force / AP.

Levde i skjul i 35 år: – Han var den perfekte nabo

William Howard Hughes risikerer fem års fengsel 35 år etter at han hoppet av fra det amerikanske luftforsvaret og skaffet seg falsk identitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere sikkerhetsklarerte kapteinen i U.S. Air Force ble 68 år gammel før han ble pågrepet i California forrige uke.

Da hadde han vært sporløst borte siden 1983. Som 33-åring valgte han å stikke av etter et NATO-oppdrag i Nederland.

De siste sporene var 19 ulike bankuttak og en forlatt bil.

– Alle kjente ham som Tim. Han var veldig hyggelig, sier June Dayao (60) en pensjonert lærer som inntil nylig var Hughes nabo i Daly City utenfor San Francisco, til nyhetsbyrået AP.

Nabo: – Et sjokk

For det var der han bodde da han ble pågrepet i begynnelsen av juni i år.

Hughes, som har kalt seg Barry O`Beirne, ble avslørt i en aksjon mot passvindlere og erkjente da at hans virkelige navn var William Howard Hughes, og at han var mannen både familien og forsvaret hadde meldt savnet i 1983.

Naboene skjønte raskt at de hadde bodd ved siden av en mann som ikke var den de egentlig trodde da bilder av den tidligere luftforsvarskapteinen ble publisert etter pågripelsen. Overraskelsen var stor.

– Det var et fullstendig sjokk, sier Michael Tom (63) til AP.

Flyttet inn til kvinne

Detaljene rundt Hughes liv etter at han deserterte fra forsvaret og forsvant er få, men naboene forteller at han flyttet inn i huset i Dale City for flere år siden. Da han flyttet inn bodde det allerede en kvinne der.

Hughes og kvinnen pleide ikke omgang med naboene, men ble observert når de gikk turer i nabolaget, forteller en annen nabo.

– Jeg så ham bare når han gikk ut eller kastet søppelet. Han var veldig privat, sier naboen Lorenzo Laurel (62) som forteller til AP at han antok at den sky naboen var pensjonert.

– Han var den perfekte nabo, legger Laurel til.

Hughes er nå tiltalt for å ha desertert fra luftforsvaret og han holdes nå fengslet på Travis Air Force Base i California. Ifølge AP risikerer han fem år i fengsel.

Les alt om den mystiske forsvinningen her: