Utroper Sagosen til verdens beste

TV 2s håndballekspert Bent Svele mener at Sander Sagosen i øyeblikket er verdens beste håndballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sveits mot Norge i VM-kvalifisering på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag fra kl. 18.

Sander Sagosen, som har herjet for Norge den siste uka – sist i den første av to VM-kvalifiseringskamper mot Sveits, er ikke helt uenig med TV 2s håndballekspert.

22-åringens første sesong i den franske storklubben Paris Saint-Germain ble en suksess, og han spilte seg til All Star Team i EM og i Champions League.

– Jeg synes jeg har utviklet meg på alt, i alle spillets faser. Det blir slik når du hele tiden trener og spiller med de beste. Jeg har spilt 75 til 80 kamper denne sesongen mot rundt 40 kamper for Aalborg i Danmark. Det betyr at jeg står i de avgjørende situasjonene dobbelt så mange ganger. Og det blir dobbelt så mye læring, sier Sagosen til TV 2.

Det er blitt en ny hverdag for Sagosen i fransk håndball.

– Belastningen blir også dobbelt så stor. Det er den største omveltningen med så mange kamper og all reisingen. Men jeg synes det har gått fint. Jeg var spent på rollen min, hvordan jeg skulle takle å spille i en sånn stor klubb. Jeg hadde trodd det skulle bli mer tid på benken. Men jeg fikk masse tillit, og en sentral rolle på laget. Jeg er litt overraska over at det har gått så bra.

– Vi har vunnet alt i Frankrike. Det var synd vi ikke klarte å vinne Champions League, men vi må ha litt å gå på neste år også, fortsetter han smilende.

– Akkurat nå er han best

TV 2 sin håndballekspert Bent Svele har fulgt sesongen til Sagosen tett, og bruker ett ord for å beskrive den: Fantastisk!

– Sånn som han spiller nå, så er det få, om noen som er bedre enn han i hele verden. Så jeg synes akkurat nå at han er den beste, sier Svele.

Sagosen synes det er hyggelig å høre.

– Ja, jeg har alltid trua, men jeg vet ikke om det stemmer nå, sier han.

– Hvem er bedre?

Sagosen må ta en tenkepause mens han ler litt, og svarer - Godt spørsmål, og så ler han videre mens han vinner litt tid.

Han kommer ikke opp med mange kandidater, men nevner at klubbkameraten i PSG, Nikola Karabatic, har ekstreme ferdigheter.

– Men målet er å bli best. Det er litt unorsk å tenke sånn og si det, men hvorfor sikte på å bli bra når en kan bli best?

Det er flere på landslaget også som kan bli det, mener Sagosen.

– Det skal bli min lyd

TV 2 snakker med Sagosen før VM-kvalik kampen mot Sveits i omgivelser som minner veldig om scenene i filmklassikeren The Sound of Music.

Så vi spør om hva som er lyden av Sagosen.

– The sound of Sagosen, det må være.. du vet den konfettien etter at du har vunnet titler. Det skal bli min lyd, sier Sagosen med sin vanlige optimisme.

– Og da bør ikke Sveits stoppe deg og håndballgutta på veien mot et nytt VM?

– Vi skal vinne mot Sveits ja, absolutt! Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det.