HJEMME IGJEN: Sonja Wold sloss i 2.5 år for å få faren hjem fra et sykehjem i Spania. Søndag 3 juni kom han til Gardermoen.
HJEMME IGJEN: Sonja Wold sloss i 2.5 år for å få faren hjem fra et sykehjem i Spania. Søndag 3 juni kom han til Gardermoen. Foto: Privat

Roger (73) ble holdt fanget i Spania i to år – nå er han tilbake i Norge

Roger Tancred Steen var fanget på sykehjem i Spania i flere år. Nå kan familien slippe jubelen løs etter en intens kamp i det spanske rettssystemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roger Tancred Steen (73) fra Oslo er dement og sitter i rullestol. Han har bodd i Spania de siste 12 årene. Etter en brann i leiligheten sin i byen Benissa for fem år siden, havnet han på sykehjem i byen.

Men Roger Tancred ville flytte hjem etter alle årene i Spania. Det skulle derimot vise seg ikke å være så enkelt.

250.000 kroner

For trygden fra Norge dekket ikke alle kostnadene ved sykehjemmet. Regningen var kommet opp i over 250.000 norske kroner i november i fjor. Og sykehjemmet ville ikke slippe han ut før alt var betalt. Gjelda økte også etterhvert som den norske pensjonisten måtte fortsette å bo på det private sykehjemmet.

Rogers datter og søster har jobbet hardt med å få han tilbake.

– Det har vært en utrolig trist periode, sier datteren Sonja Wold til TV 2.

Rettsrunder i Spania

Familien måtte leie inn advokat i Spania for å få hjelp til å gjennomføre prosessen med å 73-åringen hjem til Norge.

– Men nå er jeg bare glad for at pappa er hjemme, sier datteren som i to og et halvt år har jobbet for å få faren hjem til Norge.

Prosessen har vært svært vanskelig og til slutt måtte de gjennom to rettsaker i Spania som avgjorde at Roger Tancred skulle sendes hjem til Norge.

Sykehjemmet ble beordret til å slippe den norske pensjonisten fri. Familien har også betalt alle regningene til sykehjemmet.

Søndag 3. juni var pensjonisten tilbake i Norge.

– Nå er pappa flyttet til et sykehjem i Holmestrand. Vi har fått fantastisk hjelp her. Det er deilig at den lange prosessen nå endelig er over, sier Sonja Wold til TV 2.