William Carvalho og Gelson Martins er to av Sporting-stjernene som nå vil forlate klubben gratis.
William Carvalho og Gelson Martins er to av Sporting-stjernene som nå vil forlate klubben gratis.

VM-stjerner i heftig krangel med klubblaget: Kan gå gratis i sommer

Kaos i Sporting skal ha ført til at flere av klubbens stjerner har terminert kontrakten med den portugisiske storklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

William Carvalho(26), Bruno Fernandes(23), Gelson Martins(23) og Rui Patricio(30) er alle med i Portugal-troppen som forbereder seg til verdensmesterskapet i Russland.

De fire Sporting-spillerne skal nå ha terminert sine kontrakter med klubblaget etter fullstendig kaos i Lisboa-klubben.

Krangelen oppsto da klubbpresident Bruno de Carvalho truet med å suspendere flere av klubbens stjerner etter kvartfinale-tapet mot Atletico Madrid i Europa League i april.

Angrepet på treningsfeltet
Presidenten skal først ha kritisert spillerne på sosiale medier. Etter at spillerne gikk ut med en uttalelse der de krevde respekt, skal de Carvalho ha svart med å kalle dem "bortskjemte drittunger", ifølge BBC.

Kaoset ble komplett etter at flere av Sportings spillere ble angrepet av 50 maskerte supportere på sitt eget treningsfelt som følge av at klubben ikke kvalifiserte seg til neste sesongs Champions League, melder Mirror.

Etter at de Carvalho så stoppet en overgang til den nyopprykkede Premier League-klubben Wolverhampton, fikk landslagskeeper Rui Patricio nok.

– Jeg har vært offer for både fysisk og psykisk vold. For å bevare min personlige og sportslige verdighet vil jeg avslutte kontrakten som binder med til Sporting, sa Portugals sisteskanse ifølge den britiske avisen.

Portugisiske Record skal ha fått tilgang til Bruno Fernandes` brev til klubben, der han gir beskjed om at han vil terminere kontrakten etter det skremmende angrepet på treningsfeltet.

– Det var ute av kontroll. Jeg våkner fortsatt om nettene i frykt, og ser bilder av det som skjedde. Jeg kan ikke tenke meg å returnere dit, skal Fernandes ha skrevet.

Etter en slik hendelse skal spillerne stå fritt til å terminere sine kontrakter. Det har Patricio gjort, og europamesteren fra 2016 får nå støtte av flere av sine klubb- og landslags-kamerater. Både William Carvalho, Bruno Fernandes og Gelson Martins har informert klubben om at de vil terminere sine avtaler.

Kan tape milliardbeløp
Det falt ikke i god jord hos de Carvalho. Sporting-presidenten uttalte at han vil gå til søksmål mot de som velger å terminere sin kontrakt.

GRATIS? Gelson Martins og William Carvalho har vært linket hyppig til engelske klubber. Etter bråket i Sporting kan de bli tilgjengelige gratis / AFP PHOTO / Roman Kruchinin
GRATIS? Gelson Martins og William Carvalho har vært linket hyppig til engelske klubber. Etter bråket i Sporting kan de bli tilgjengelige gratis / AFP PHOTO / Roman Kruchinin

Spillerne skal ikke være villige til å gå tilbake på sin avgjørelse med mindre klubbpresidenten trekker seg fra sin stilling. Det er det ingen ting som tyder på at han kommer til å gjøre. Det kan bety at de fire spillerne, med en samlet markedsverdi på over en milliard kroner, kan forlate klubben gratis.

Flere storklubber følger Sporting-situasjonen nøye. Britiske medier melder at Arsenal tidligere har fått avslått et bud på ettertraktede Gelson Martins verdt over 300 millioner, etter at de Carvalho mente budet var for lavt. Nå håper Arsenal å signere den 23 år gamle kantspilleren gratis.

Der kan de få kamp av Liverpool, som også skal være interessert i Martins. Merseyside-klubben var også interessert i kantspilleren i fjor sommer, melder Liverpool Echo.

Også William Carvalho har vært hyppig linket til engelske klubber de siste sesongene. Midtbanespilleren, som har rukket å bli 26 år, var på vei til West Ham forrige sommer, men overgangen strandet