Trump: – Vi klarer oss bra!

– Vi vil alle snart få vite om en ordentlig avtale, til forveksling fra de tidligere, kan skje!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presidenten er på plass ved Capella Hotel på øya Sentosa sør for Singapore sentrum.

Snart får vi ifølge Trump vite om en «ordentlig avtale» kan skje.

Få timer før møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore sa Trump vi snart får vite om en «ordentlig avtale» kan skje.

– Møtet mellom stab og representanter går bra og raskt … Men det har egentlig ikke noe å si. Vi vil alle snart få vite om en ordentlig avtale, til forveksling fra de tidligere, kan skje! skriver USAs president på Twitter.

Følg toppmøtet direkte i videovinduet øverst!

– At jeg har et møte, er et stort nederlag for USA, sier haterne og taperne. Vi har våre gisler, tester, undersøkelser og alle våre rakettoppskytinger har stoppet. Og alle disse ekspertene som har sagt jeg har tatt feil fra begynnelsen, har ingenting annet å si. Vi klarer oss bra! fortsatte han.

Forhandlingene har gått framover «raskere enn forventet», het det i en kunngjøring mandag, som forklaring på hvorfor Trump forlater Singapore klokka 20 lokal tid tirsdag, i stedet for onsdag morgen som tidligere planlagt.

Søndag snakket også president Trump med Sør-Koreas president Moon Jae-in, opplyser Det hvite hus. De to diskuterte den seneste tidens utvikling fram mot dagens møte og lovet hverandre å fortsette det tette samarbeidet også etter at møtet med Kim er gjennomført, heter det i pressemeldingen.

Historisk møte

Klokka 3 natt til tirsdag møtes Kim og Trump i det som er den første direktesamtalen mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder. Møtet skal være på Capella Hotel, et luksushotell på øya Sentosa sør for Singapore sentrum.

Spørsmålet er om Nord-Koreas leder vil love nedrustning i bytte mot økonomisk hjelp og sikkerhetsgarantier, og om det kan bli en fredsavtale som formelt kan avslutte Koreakrigen.

(©NTB)