Sara Errani spilte nylig Roland-Garros, men nå er dopingdommen hennes forlenget.
Sara Errani spilte nylig Roland-Garros, men nå er dopingdommen hennes forlenget. Foto: Pascal Rossignol

Tennisstjerne raser etter forlenget dopingstraff

Tennisspilleren Sara Erranis dopingutestengelse er etter behandling i Idrettens voldgiftsrett (CAS) økt fra to til ti måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Errani må dermed sone ytterligere åtte måneders suspensjon etter at hun var borte fra tennisbanen fra august til oktober i fjor.

Hun testet positivt på det forbudte stoffet letrozol i februar 2017. CAS trodde Errani på at hun har fått i seg stoffet via mat som hennes mor laget, men fastslår samtidig at tennisstjernen burde vært mer forsiktig og at hennes mors skyld «faller på henne».

Errani anket innledningsvis dommen i håp om å bli frikjent, mens Italias antidopingbyrå også anket og ba om inntil to års utestengelse. I mellomtiden har hun spilt som vanlig i proffsirkuset.

Rasende

Dommen har falt 31-åringen hardt for brystet. Nå tar hun et bittert oppgjør med CAS på sosiale medier.

– Jeg er forferdet. Jeg tror ikke noenting lignende – i min ydmyke mening – har skjedd eller blitt behandlet på en slik skamfull måte, skriver hun.

Hun forteller om en vanskelig tid der deadline for en avgjørelse i saken er blitt utsatt åtte ganger. De ekstra åtte månedene på dommen stempler hun som «en skam».

– Jeg ble tvunget til å starte på nytt med en ranking på 280, og jeg har kommet tilbake. Og NÅ legger de på åtte måneder. Alt dette er bare tull!

Errani avslutter med å skrive at hun ikke vet om hun vil klare å komme tilbake på tennisbanen.

Verdenstoppen

Sara Errani var på sitt beste rangert som verdens femte beste kvinnelige tennisspiller i 2013. Året før spilte hun finale i Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

Hun har også vunnet doubleturneringen i alle fire Grand Slam-turneringer.

I øyeblikket er Errani nummer 72 på WTA-rankingen.