Trondheim  20180527.
Rosenborgs Rafik Zekhnini depper etter tapet i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal Stadion (1-2).
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Trondheim 20180527. Rosenborgs Rafik Zekhnini depper etter tapet i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal Stadion (1-2). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Wold, Ole Martin

Zekhnini ferdig i Rosenborg etter null kamper fra start i Eliteserien

Rafik Zekhnini er ferdig i Rosenborg 19 dager før låneavtalen med Fiorentina opprinnelig går ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rafik Zekhnini er ferdig i Rosenborg uten å ha fått starte en eneste kamp for laget i Eliteserien.

Han har imidlertid kommet inn som innbytter i seks kamper.

Rosenborg opplyser at Zekhnini har fått utvidet ferie og er ikke aktuell for kampen mot Vålerenga 24. juni.

Leieavtalen med Fiorentina går opprinnelig ut 30. juni.

– Dette har vært en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Vi trengte påfyll i en periode med mange skader, mens Rafik har fått spilletid for Rosenborg. Nå ser skadesituasjonen på vingen langt lysere ut, og da velger vi å gi Rafik fri ut låneperioden. Han har knapt hatt ferie de to siste årene. Jeg vil bare si tusen takk for innsatsen og lykke til videre i Fiorentina, sier Kåre Ingebrigtsen til RBK.no.

FERDIG I RBK: Rosenborgs Rafik Zekhnini i cupkampen i fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion (2-2, 7-6 etter straffesparkkonkurranse)
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FERDIG I RBK: Rosenborgs Rafik Zekhnini i cupkampen i fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion (2-2, 7-6 etter straffesparkkonkurranse) Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Wold, Ole Martin

Det var 4. april i vår at Rosenborg offentliggjorde at de hadde hentet unggutten på lån. TV 2-ekspert Jesper Mathisen mente det var en god signering.

– Rosenborg trenger en erstatter for skadde Samuel Adegbenro. Yann-Erik de Lanlay er fremdeles ikke ikke i toppform, og det er derfor Zekhnini nå er hentet på lån til klubben, sa Mathisen til TV 2 Sporten den gang.

Og slo fast:

– Zekhnini er en av de mest spennende spillerne vi har her i landet. Han har godt av å komme seg hjem en tur og få kroppen og karrieren sin igang igjen. Så lenge Adegbenro er skadet får han nok dessuten spille fast på Rosenborg. Jeg tror ikke Zekhnini løser Rosengborgs problemer med en gang, men han er en så god spiller at han vil styrke laget, mente han.

Etter mandagens kamp mot Tromsø får spillerne ferie frem til 20. juni. Neste kamp for Rosenborg etter fotball-ferien er Vålerenga på Lerkendal 24. juni klokka 20.00.