OVERTAR KIL: Mark Dempsey.
OVERTAR KIL: Mark Dempsey. Foto: Braastad, Audun

Mark Dempsey overtar lag i OBOS-ligaen

Tidligere Start-trener Mark Dempsey har fått ny trenerjobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mark Dempsey overtar som ny trener i OBOS-ligaklubben Kongsvinger.

Det bekreftet KIL-sjef Espen Nystuen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Etter å ha vært på trenerjakt i én måned stod i utgangspunktet ikke Dempsey på listen. Da han avsluttet kontrakten med Start tenkte vi i utgangangspunktet at han var et for stort trenernavn for oss. Men vi valgte å forhøre oss, og etter mye overtaling og litt sene kvelder og mange møter er vi nå stolte over å kunne presentere Mark som ny hovedtrener, sa Espen Nystuen på pressekonferansen.

Starter først 12. juli
Dempsey starter i jobben som ny hovedtrener i KIL først 12. juli. Han har skrevet under på en kontrakt på to og et halvt år.

– Han hadde noen avtaler og hadde ikke mulighet til å starte før. Vi var overrasket over at Mark var interessert i jobben, og han har en enorm fotballfaglig styrke. Vi ert stolte over at han takket ja, opplyste Nystuen.

54 år gamle Dempsey ble for kort tid siden løst fra kontrakten som hovedtrener i IK Start. Han ble erstattet av Kjetil Rekdal i Eliteserie-klubben.

KILs nye trener har bakgrunn fra blant annet Molde, Djurgården, Haugesund, Cardiff, Tromsø og Manchester United.

– Ville egentlig ha pause fra fotballen
I utgangspunktet ønsket Dempsey å ha litt mer fri før han tok en ny trenerjobb.

– Da jeg mistet jobben i Start var det greit å være en periode uten jobb. Jeg ville ha en pause fra fotball, og vi har en fin plass i Portugal. Da jeg var på ferie der ringte Espen Nystuen. Han er en intelligent sportsdirektør som har vært i gamet lenge, og jeg ble imponert over idéene hans for fotballklubben, sa Dempsey på pressekonferansen, og la til:

– Nå ser jeg frem til å starte i jobben og forhåpentligvis hjelpe Kongsvinger tilbake til Eliteserien. Det var litt likt da jeg kom til Haugesund, og da jeg forlot Manchester United for Tromsø. Det viste seg å være kloke avgjørelser, mente han.

Kongsvinger ligger på en tiendeplass på OBOS-ligatabellen med 16 poeng etter 12 serierunder.