HADDE LÅTER KLARE: Tim Bergling (28), bedre kjent som Avicii, hadde jobbet med et nytt album før han døde.
HADDE LÅTER KLARE: Tim Bergling (28), bedre kjent som Avicii, hadde jobbet med et nytt album før han døde. Foto: Kevin Winter / AFP

– Aviciis nye album skal slippes – kanskje allerede i år

Ifølge den svenske avisen Expressen skal låtene Avicii lagde før sin død utgis i nytt album.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 20. april kom nyheten om at Tim Bergling, best kjent som musikkprodusenten Avicii, var død.

Like etterpå informerte sjefen for plateselskapet Geffen, Neil Jacobsen, om at Avicii hadde jobbet med et nytt album før han døde, men ville ikke si noe om hvilke planer de hadde for den upubliserte musikken.

Nå melder svenske Expressen at albumet skal slippes, ifølge en kilde de har. De melder også at det muligens skjer allerede i år.

– Beste musikk på flere år

I et intervju med Variety fortalte Jacobsen at han hadde snakket med Avicii kun 48 timer før han ble funnet død.

– Vi jobbet med det siste albumet, og det var for å være ærlig hans beste musikk på flere år, sier Jacobsen, som bekreftet at det er snakk om noen gjesteopptredener på albumet, men han ville ikke fortelle hvem.

– Tim hadde en liste med folk han håpet vi kunne komme i kontakt med for dette albumet. Det var faktisk den siste kommunikasjonen jeg hadde med ham, sa Jacobsen.

Tok sitt eget liv

Bergling befant seg i Muscat i Oman, hvor han ble funnet livløs på hotellrommet sitt. Det ble tidlig kjent at politiet ikke mistenkte at noe kriminelt hadde skjedd. En uke etter meldingen om dødsfallet, gikk familien ut med et åpent brev til svenske medier og fortalte at artisten hadde tatt sitt eget liv. Artisten ble 28 år gammel.

«Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre.

Han ville få frid.

Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.

Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.

Vi älskar dig,

Familjen.»​

Tatoverte hyllest

Avicii omtales som en pionér innenfor EDM-sjangeren og står bak hiter som «The Days», «Wake Me Up!», «Hey Brother» «Addicted to You» og «Levels». Sistnevnte var sangen han slo gjennom med i 2011.

Da meldingen om dødsfallet ble kjent, var musikkbransjen verden over i sorg. Kygo valgte å hedre artisten ved å tatovere Avicii-logoen på sin høyre arm.

– Aviciis musikk har betydd ufattelig mye for meg. Det er grunnen til at jeg startet å lage musikk i første omgang. Jeg føler på en måte at jeg kanskje skylder ham det. Det er på grunn av ham at jeg driver med det jeg gjør, sier bergenseren, som selv har tatt verden med storm med sin elektroniske musikk, sa Kygo til TV 2.