Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag - foran de to siste etappene av Dauphine - ble Wanty Groupe-Gobert-rytteren syk. Han måtte dermed bryte det som var hans siste ritt før det han håper skal ende med Tour de France-debuten 7. juli.

– Det var selvsagt kjipt, men det er ikke noe å gjøre med dette. Legene mistenker at det var matforgiftning. Jeg ble sengeliggende hele lørdagen med magetrøbbel og oppkast, så det var umulig å fortsette. Men jeg er bedre nå, sier Eiking til TV 2 mandag formiddag.

Trygg på Tour de France-plass

Da var han fortsatt i Frankrike, på rekognosering av den 10. etappen i Tour de France, fra Annecy til Le Grand-Bornand.

– Jeg skjønner ingenting hvis jeg ikke blir tatt ut på laget. Jeg viste bra form i Dauphine og er på rekognosering nå, så jeg blir forbannet hvis jeg ikke kommer med, sier den frittalende vestlendingen.

På den fjerde etappen av Dauphine kom han seg med i et åttemannsbrudd sammen med blant andre landsmann Edvald Boasson Hagen.

– Eiking har i aller høyeste grad styrket sine aksjer på fellesstartetappene for å kjøre Tour de France, slik jeg forstår det. Han var helt strålende i dag, kommenterte TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

– Jeg føler at formen stiger fra uke til uke. De to første etappene med klatring følte jeg meg veldig bra, og så fikk jeg markert meg litt med å komme meg med i et brudd, sier Eiking.

Dropper NM

Den klatresterke 23-åringen har bestemt seg for å droppe NM i Sandefjord 24. juni for å få en best mulig oppladning til touren.

– Løypen passer ikke for meg, så jeg prioriterer trening i stedet. Dette er ikke tidspunktet for en helg med gøy og kos. Nå må jeg ha fokus for å sikre at formen er 100 prosent når starten går i juli, forteller han.

Tirsdag kokken 20 presenterer Dag Otto Lauritzen, Johan Kaggestad og Christian Paasche TV 2s Tour de France-planer på sykkelkafeen Peloton i Torggata 35 i Oslo. Alle er velkomne.