Stopperkjempe Hylles:

– Motstanderne gidder ikke å gå i dueller med ham

Haugesund-spiller Benjamin Karamoko (23) imponerer TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandefjord - Haugesund 0-2

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Sandefjord med sin nye trener Marti Cifuentes på benken eide ballen i hjemmemøtet med Haugesund, men det var de tilreisende som tok alle poengene.

Vegard Skjerve sendte Haugesund i ledelsen etter 13 minutters spill, før Benjamin Karamoko knuste alle i luften like før pause og stanget inn 2-0.

Den ivorianskfødte midtstopperen fra Frankrike har tatt Eliteserien med storm denne sesongen, og TV 2s ekspert Jesper Mathisen er imponert over Karamoko.

– Han har scoret et fint mål og ryddet alt i egen boks. Han har en tilstedeværelse som gjør at motstanderne ikke gidder å gå i dueller med ham, sier den tidligere forsvareren til Start, og fortsetter:

– Han har vært så solid at jeg skjønner godt at Alexander Søderlund anbefalte ham til Rosenborg og flere lag i Eliteserien. Det var Haugesund som slo kloen i ham, og det skal de være godt fornøyde med. Karamoko og Skjerve har vært solide og de skaper en enorm trygghet rundt seg.

Det var som Saint-Étienne-spiller at Søderlund lot seg imponere av Karamoko. Da han returnerte til norsk fotball i vinter, tipset den nåværende Rosenborg-spissen om 23-åringen han hadde møtt på trening i Frankrike.

Benjamin Karamoko fikk tre kamper for den franske storklubben, før han gikk på lån til US Créteil på nivå fire i det franske seriesystemet forrige sesong.

Haugesund er etter søndagens seier på fjerdeplass, bare to poeng bak medaljeplass. Sandefjord ligger sist med seks poeng opp til trygg grunn.

– Jeg tror ikke de kommer til å holde seg, selv om de har fått inn en flink spansk trener, men jeg tror de kommer til å ta gjøre det bedre enn under Magnus Powell. Stallen og laget er for svakt, uavhengig av hvem som trener dem, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen om Sandefjord.