Målløse Brann: – Vi må passe oss for å bli for høye på oss selv

SMULTRING: Adam Larsen Kwarasey gjør en redning mot Brann. Bak: Peter Orry Larsen.
SMULTRING: Adam Larsen Kwarasey gjør en redning mot Brann. Bak: Peter Orry Larsen. Foto: Hommedal, Marit
Vålerenga og keeper Adam Larsen Kwarasey frustrerte serielederne på Brann Stadion.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann-Vålerenga 0-0

Brann klarte ikke å overliste Vålerenga og keeper Adam Larsen Kwarasey, og måtte for første gang denne sesongen gå målløse av banen.

Eliteserie-oppgjøret på Brann Stadion søndag kveld endte 0-0, den andre uavgjortkampen på rad for bergenserne på hjemmebane.

Hjemmelaget kom aldri nærmere enn et nesten-selvmål fra Vålerengas Felipe Carvalho.

Brann-trener Lars Arne Nilsen ville ikke være for kritisk mot at laget ikke klarte å skape mer mot Vålerenga i den fysisk tøffe bataljen.

– Vi må passe oss for å bli for høye på oss selv. Det har gått bra. Det er viktig ikke å tape slike kamper også, sier Lars Arne Nilsen til TVNorge.

– De er farlige de også. Gjør vi en feil, så er de der med en gang, og vi motsatt. Jeg syns det er en god kamp, men hjemme vil vi gjerne vinne. ​

Brann topper fremdeles tabellen, fem poeng foran Ranheim. Rosenborg kan knappe inn forspranget til fire poeng, men har selv en tøff bortekamp i Tromsø mandag.

– Frustrerer dem

Vålerenga var mer fornøyd med et sterkt bortepoeng hos sin gamle rival - takket være godt forsvarsspill.

– Jeg er fornøyd. Det var en god fotballkamp mellom to gode fotballag som var veldig godt organisert og disiplinerte. Det var en mannfolkkamp, sier Ronny Deila til TV 2.

– Vi klarer å frustrere dem. Vi viser at vi kan spille de skitne kampene, og ri i land poeng. sier Vålerenga-stopper Jonathan Tollås Nation til TVNorge.

VIF ligger på sjetteplass, ni poeng bak serielederne.

– Det ble en krigekamp, og vi tok den krigen, sier tidligere Brann-spiller Bård Finne til TV 2.

– Vi har alltid lyst å vinne, men slik kampen blir så er det greit. Det er mange lag som er kommet hit og røket i andreomgang. Det gjorde ikke vi.

Store muligheter

Brann hadde de største mulighetene i en jevnspilt førsteomgang.

Etter 37 minutter sang det i metallet fra målstolpen. Et innlegg traff Felipe Carvalho, som ikke fikk stokket beina. Heldigvis for ham rikosjerte ballen i stolpen, istedet for i nettet.

Hjemmelaget fikk en ny kjempesjanse på tampen av omgangen. Et innlegg etter en klarert dødball havnet hos Vito Vormgoor som i duell med en Vålerenga-forsvarer ikke fikk avsluttet på mål.

Sjansefattig

Peter Orry Larsens stupheading utenfor på en corner etter ti minutter var den første sjansen i andreomgang før Vålerenga fikk sin største sjanse.

Et innlegg fra Bård Finne fant Johnson på bakerste stolpe. Johnson fikk relativt upresset heade, men klarte ikke å få ballen forbi Samuel Sahin-Radlinger.

Men det var Brann som skapte mest.

Sivert Heltne Nilsen fikk en god mulighet tolv minutter før slutt, men fra skrått hold fikk han aldri virkelig satt Adam Larsen Kwarasey på en skikkelig prøve.

Brann presset på fremover, og fire minutter på overtid fikk Vålerenga en strålende kontringsmulighet som ebbet ut med at Johnson hamret ballen i nettveggen.

– Det var en tett og tøff kamp. Uavgjort var kanskje fortjent. Vi hadde sjanser til at vi burde ha gjort et mål. Da hadde vi kanskje vunnet, sier Lars Arne Nilsen til TV 2.

Lik TV 2 Sporten på Facebook