SKUFFET: Alexander Kristoff var irritert på seg selv etter andre etappe i Sveits rundt. Bildet ble tatt under Flandern rundt tidligere i år.
SKUFFET: Alexander Kristoff var irritert på seg selv etter andre etappe i Sveits rundt. Bildet ble tatt under Flandern rundt tidligere i år. Foto: Kristof Van Accom

Kristoff irritert på seg selv: – Tåpelig å kaste bort denne sjansen

Alexander Kristoff var ikke med når Tour-rivalene gjorde opp om etappeseieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frauenfeld/Bergen (TV 2): Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) spurtet til seier på den andre etappen av Sveits rundt søndag.

Slovaken vant foran Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) og Nathan Haas (Katuash-Alpecin).

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) hadde ambisjoner om å være med å kjempe om seieren, men satt ikke med da avgjørelsen falt.

– Jeg kom for dårlig inn i bakken. Jeg holdt på å velte i utforkjøringen før venstresvingen, og så var det noen som veltet i venstresvingen. Da ble det litt brems og dårlig inngang i bakken. Jeg kom for langt bak. Hadde jeg startet foran tror jeg at jeg ville klart å henge med, men nå satt jeg der jeg satt og så sprakk det opp foran. Jeg satt i gruppe to og hadde ingen sjanse til å hente det, forklarer Kristoff til TV 2.

– Tåpelig

Etter målgang var han skuffet over den spolerte muligheten til å spurte mot det som vil bli noen av hans argeste Tour de France-rivaler.

– Det er skuffende, for det er i dag og siste fellesstart som er sjansen for min del. Å kaste bort denne sjansen med å sitte for dårlig plassert er tåpelig, men når du kommer opp i trøbbel må du bremse. Det var litt blanding av udyktighet og uflaks. Jeg trakk meg kanskje litt for mye i utforkjøringen og bremset kanskje to ganger for mye, men det var folk som holdt på å velte og det gikk galt i svingen. Det kunne fort vært meg også.

– Det er ikke så mange muligheter til å trene på sprinttoget før Touren?

– Nei, det var jo i dag. Vi satt jo hele sprinttoget i gruppe to. Sånn sett holdt vi oss samlet, men vi burde vært samlet i gruppen lenger foran, sier Kristoff.

– Irritert på meg selv

Tidligere i uken vant han GP du Canton d'Argovie i sveitsiske Gippingen, og UAE Team Emirates-rytteren mener formen egentlig er ganske god.

– Jeg må være enda mer fokusert, selv om jeg følte jeg var det. Jeg må være enda mer dyktig. I dag var det en bortkastet sjanse, for jeg tror jeg hadde hatt en god mulighet. Beina er egentlig bra.

– Er du irritert på deg selv?

– Ja, jeg er litt irritert på meg selv, men sånn er det, sier Kristoff.