Tok sammenlagtseieren – raste mot konkurrent underveis

Geraint Thomas svarte på alle angrep – sportslige såvel som usportslige – og vant Criterium du Dauphiné sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Geraint Thomas kjefte på Romain Bardet i videovinduet øverst.

Sammenlagtleder Geraint Thomas hadde en trygg ledelse ned til Adam Yates og Romain Bardet før den siste etappen i Criterium du Dauphiné.

Waliseren vant rittet sammenlagt, men det foregikk ikke uten dramatikk.

Mens sammenlagtkanonene angrep hverandre, lå Cofidis' Daniel Navarro alene foran i tet.

Etappeseieren tok imidlertid Adam Yates som hentet spanjolen femti meter før mål, og sikret dermed sin andreplass sammenlagt.

​Thomas måtte gi noen sekunder til sine argeste konkurrenter like før toppen, men var aldri i reell fare den siste stigningen. Det var han imidlertid tidligere på etappen.

Kjeftet Bardet huden full

For da Thomas punkterte snaue fire mil før mål, valgte nemlig AG2R å sette seg foran i feltet og kjøre steinhardt, stikk i strid med vanlig sykkelmoral.

Team Sky klarte imidlertid å kjøre sin kaptein opp igjen til hovedfeltet i god tid før den siste tøffe avslutningen på etappen.

Geraint Thomas var tydelig forbannet og tok turen rett opp til teten av feltet for å kjefte på det franske lagets kaptein, Romain Bardet.

– Jeg er ikke en som bærer nag, men jeg kommer definitivt ikke til å glemme det, sa Sky-rytteren med et smil etter etappen ifølge journalisten Daniel Friebe.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener Bardet og AG2R burde ventet.

– Punktering er jo et rent mekanisk uhell, det er ikke noe han kan noe for selv. Noe annet er velt, som rytterne ofte har skyld for selv, men han var opplagt oppe til Bardet og meldte «dette skal du få igjen, bare gled deg». Han var opplagt irritert. Han var ikke der for å ønske Bardet en god søndag.

Topp 10 sammenlagt.
Topp 10 sammenlagt.

Romain Bardet forsøkte flere ganger å støte fra Thomas på de siste kilometerne, men 32-åringen svarte lenge på alle franskmannens angrep.

700 meter før mål smalt det imidlertid og Thomas måtte gi luke til sine argeste konkurrenter. Det var likevel altfor sent og det ble ingen endringer blant de tre første i sammendraget.