SEA KING: Et redningshelikopter rykket ut til drukningsulykken i Bingedammen i Fredrikstad.
SEA KING: Et redningshelikopter rykket ut til drukningsulykken i Bingedammen i Fredrikstad. Foto: Andreas Utberg/Utrykningsnytt

Niåring kritisk skadd etter drukningsulykke i Fredrikstad

Den unge gutten som ble fløyet til Rikshospitalet etter en drukningsulykke i Fredrikstad søndag er kritisk skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter pressevakt Knut Albert Solem ved Oslo universitetssykehus overfor NTB søndag kveld.

Politi og Sea King-redningshelikopter rykket søndag ut til melding om en drukningsulykke i Bingedammen ved Bydalen i Fredrikstad.

Det var en gutt som ikke kan svømme som hadde havnet i vannet.

Gutten ble tatt opp av vannet og det ble utført hjerte- og lungeredning, opplyste politiet til TV 2.

– Lege fra Sea King utfører livreddende førstehjelp, sa operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt klokken 13.05.

Rundt tjue minutter senere lettet helikopteret fra stedet igjen og gutten er fløyet til Rikshospitalet. Gutten skal være mellom ni og 13 år.

Kunne ikke svømme

Øst politidistrikt meldte om hendelsen ved 12.50-tiden søndag. De fikk melding om ulykken klokken 12.34, og var på plass ni minutter senere. Like etter landet Sea King-helikopteret.

– Vi fikk melding via AMK om at det var et barn som ikke hadde kommet opp av vannet. Barnet var ikke svømmedyktig, sa operasjonslederen.

Ifølge Fredriksstad Blad var det en mann som jobbet i nærheten som klarte å redde gutten opp fra vannet. Han fikk startet livredning før nødetatene kom til stedet.

Badested

Bingedammen er et delvis kunstig anlagt vann i skogsterrenget i Fredrikstad. Det er bratte fjellsider rundt deler av dammen. Dammen benyttes som badested, ifølge politiet.

Politiet vet foreløpig ikke hva som har vært foranledningen til ulykken. Ifølge Fredriksstad Blad badet gutten sammen med en annen gutt da drukningsulykken skjedde.