COMEBACK: Tyson Fury vant i returen.
COMEBACK: Tyson Fury vant i returen. Foto: Oli Scarff

Fury kysset motstanderen i boksecomebacket

Tyson Fury var lørdag tilbake i bokseringen etter 32 måneders avbrekk. Rett før kampstart kysset han motstanderen Sefer Seferi på munnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fury vant i comebacket, men tungvektskampen i Manchester handlet egentlig om ganske mye annet enn boksing. Først fikk publikum se Fury kysse albanske Seferi like før dommeren skulle sette i gang første runde.

Deretter fortsatte Fury med sine sprell. Midt i en runde kommuniserte briten med publikum, og senere sto han også og fulgte med på bråk blant tilskuerne i salen. Det gjorde han samtidig som oppgjøret fortsatt pågikk.

Etter fire runder var det hele over. Seferi ga opp, og Fury kunne løfte nevene i luften igjen. Men det var på ingen måte et imponerende comeback.

– Jeg vil gjøre det bedre neste gang. Da vil jeg gå flere runder og møte en bedre motstander. Jeg har lært at det er lenge å være ute av ringen i to og et halvt år. Jeg tar karrieren min veldig seriøst, sa Fury etterpå.

Skade og dopingsak

29-åringen hadde ikke mye godt å si om motstanderen.

– Han kom ikke hit for å bokse, men for å løpe rundt i ringen. Jeg kunne ha slått ham ut i første runde, men hva ville jeg fått ut av det? Jeg fikk fire runder og TV-dekning, sa Fury.

Briten hadde ikke bokset en proffkamp siden han slo ukrainske Vladimir Klitsjko i november 2015. Årsakene var skade og en dopingsak. I desember i fjor ble han klarert for ringen igjen.

Fury og hans fetter Hughie Fury, også han bokser, testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon i februar 2015. Det britiske antidopingbyrået (UKAD) innledet ikke dopingsak mot duoen før i juni 2016, og da hadde Fury allerede tatt VM-tittelen i tungvekt fra Klitsjko.

Begge bokserne bedyret sin uskyld og forklarte at de hadde fått i seg det ulovlige stoffet fordi etter å ha spist ukastrert villsvin.

Ny kamp i august

En returkamp mot Klitsjko skulle gått av stabelen i juni i 2016, men den ble avlyst på grunn av en ankelskade Fury hadde pådratt seg. Samme dag ble han siktet for brudd på antidopingbestemmelsene av UKAD og senere utestengt.

Fury testet også positivt på kokain i september 2016. Han innrømmet å ha brukt det narkotiske stoffet etter å ha slitt med depresjoner i forbindelse med skaden og dopingutestengelsen.

Etter planen skal Fury tilbake i ringen 18. august i Belfast. Det er ikke klart hvem han møter der.

(©NTB)