Mario Götze slo gjennom under Jürgen Klopp i Borussia Dortmund som 18-åring i 2010, men gjorde seg ekstremt upopulær da han forlot Dortmund til fordel for erkerival Bayern München i 2013.

Her hadde han Josep Guardiola som trener, men selv om han avgjorde VM-finalen for Tyskland mot Argentina i ekstraomgangene i 2014, ble tiden i Bayern en gedigen nedtur.

I 2016 returnerte 26-åringen til Dortmund, men en stoffskiftesykdom har gjort livet surt for angriperen, og helten fra Brasil er ikke en del av Tysklands VM-tropp til Russland.

I dokumentaren «Being Mario Götze» av DAZN, sammenligner Götze de to nåværende Premier League-managerne. Her skryter han hemningsløst av Jürgen Klopp.

– Jeg er fortsatt i kontakt med Jürgen. Han lærte meg alt jeg kan om profesjonell fotball. På den tiden var jeg kun 17 år og kom opp fra juniorlaget. Han introduserte meg for alt. Han lot meg spille.

Dortmund-spilleren er imidlertid ikke like glødende i sin omtale av Manchester Citys manager Josep Guardiola, ifølge nettstedet bundesliga.com.

– Teknisk var han en enorm ressurs. Men han er veldig fokusert på spillet og tenker ikke på spillerne sine utenfor banen. Han har ikke mye empati, og det trenger man for å være en trener i verdensklasse.​

– Døren på gløtt for Klopp-gjenforening

Det tidligere vidunderbarnet avslører også at Klopp forsøkte å hente ham til Liverpool i 2016, og han holder døren på gløtt for en mulig overgang til de røde fra Merseyside i fremtiden.

– Jeg bestemte meg for å forlate Bayern og Klopp var interessert i å få meg til Liverpool. Jeg var også interessert i å jobbe med ham igjen. Det stemmer fortsatt. Han er en verdensklasse-trener og derfor vil det alltid være et alternativ.

– Jeg bestemte meg for å dra til Dortmund, men det var ikke en avgjørelse mot Liverpool og Jürgen Klopp. Tvert imot, sier Götze i dokumentaren ifølge Independent.