Molde tapte derbyet etter forsvarsrot: – Helt jææv...

Ole Gunnar Solskjær fortvilte etter at Kristiansund vant og klatret opp i ryggen på storebror Molde i Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund-Molde 1-0

For tredje gang på rad endte en kamp mellom Kristiansund og Molde med bare ett mål i protokollen, men for første gang endte det med hjemmeseier.

Kristiansund sikret seg retten til å skryte på Nordvestlandet med 1-0-seieren etter at Stian Semb Aasmundsen ble matchvinner etter rot i Molde-forsvaret.

– Det er god stemning. En deilig seier, sier Semb Aasmundsen til TV 2 etter kampen.

– Jeg føler vi fortjente seieren, selv om det kunne vært uavgjort også.

Opp i ryggen på storebror

Seieren var Kristiansunds tredje strake.

Hjemmelaget klatret etter seieren helt opp i ryggen på Solskjærs Molde. KBK på åttendeplass har 19 poeng, moldenserne ligger på plassen foran med 20.

– Det er ekstra stas å slå Molde. Da blir det et par pils i kveld, må det. Det er helt nydelig, sier keeper Sean McDermott til Eurosport.

– Det er to uker til neste kamp, så guttene skal få lov å kose seg i dag, sier en fornøyd KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport.

En seier mot storebror i Møre og Romsdal huskes godt i Kristiansund.

– Alle som er fotballinteressert på Nordmøre kommer til å huske denne dagen, sier Michelsen til TV 2.

– Det er surt og bittert. Å vinne fotballkamper er det viktigste i livet til spillerne med unntak av familie. Det er en slagen gjeng i garderoben. Det var en sjanse til å henge med i toppen, sier Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

– Når man taper kamp er man aldri fornøyd. I løpet av kampen så var det slik det har vært tidligere i år. Det var opp, det var ned, det var gode prestasjoner og det var dårlige prestasjoner, utbroderer Solskjær til TV 2.

– Hvordan er det å tape i egen hjemby?

– Er det lov til å si... helt jææv... Ikke sant? Det er ikke noe artig.

Stopperne rotet det til

Etter 56 tamme minutter på Kristiansund stadion, der Molde var nærmest med et stolpeskudd fra Petter Strand, var hjemmelaget nådeløse da de fikk sjansen.

Babacar Sarr rotet det til og headet ballen rett i beina på Daouda Bamba.

Stian Gregersen fikk stoppet fremspillet til Liridon Kalludra, men fikk seg en smell da han sklitaklet og ble liggende nede med krampe.

Mens Gregersen lå nede spilte Kristiansund seg frem til dødlinjen, der Kalludra trillet ballen gjennom feltet til Stian Semb Aasmundsen som hadde null problemer med å sette inn 1-0.

– Det er en forsvarsfeil. Stian retter opp, så ser det ut som vi sovner litt. Vi glemmer å ta ut folk i boksen. Det kan settes på kontoen for feil, sier Solskjær.

Tverrliggertreff

Gregersen ble ikke byttet ut før 27 minutter senere, men Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tok grep gjennom å bytte inn Erling Braut Håland. Den unge spissen var nær ved å utligne etter å ha dratt seg gjennom KBK-feltet, men Sean McDermott reddet med en beinparade.

Gjestene presset på for å få utligningen, men kom ikke nærmere enn et nytt treff i aliminiumen.

Fem minutter gjenstod av ordinær tid når Strand igjen ladet kanonen. Bergenseren dundret ballen i tverrliggeren, til McDermotts og Kristiansunds lettelse.

På overtid kunne KBK ha kontret inn 2-0, men Andreas Linde stoppet Daouda Bamba.