Svein-Erik Edvartsen som dommer i Eliteserien 2016.
Svein-Erik Edvartsen som dommer i Eliteserien 2016. Foto: Nesvold, Jon Olav

NFF inngår forlik med Svein-Erik Edvartsen

Fotballforbundet betaler totalt 550.000 til Edvartsen og advokat John Christian Elden. Edvartsen dropper søksmålet mot NFF-direktør Svein Graff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbund (NFF) og Svein-Erik Edvartsen inngikk lørdag forlik, skriver forbundet i en pressemelding.

Dermed blir det ingen rettsbehandling i avskjedssaken dem imellom kommende uke.

Edvartsen har bestridt avskjeden fra jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i Fotballforbundet. Den saken er ikke løst, men som en følge av forliket er det klart at han ikke får jobben tilbake.

Totalt punger NFF ut med 550.000 kroner - 200.000 til Svein-Erik Edvartsen og 350.000 kroner i saksomkostninger til advokat John Christian Elden.

– Dette har vært en belastende sak for NFF, og selv om vi var forberedt på å møte motparten i retten er vi glade for at de to søksmålene utgår. I tillegg er alle tjent med at saken avsluttes nå. Vi unngår også en mulig ankesak, og dermed nye måneder med denne saken. Også hensynet til norsk fotballs omdømme gjør at vi valgte denne løsningen, sier fungerende generalsekretær Kai-Erik Arstad i NFF.

– Belastende

Samtidig frafaller Edvartsen injuriesøksmålet mot NFF-direktør Svein Graff, etter sistnevntes uttalelse om at Edvartsen hadde «utført handlinger som er uforenelig med jobben som sekjonsleder for samfunnsansvar i NFF».

Kommende uke skulle partene ha møttes i Oslo tingrett. Rettsbehandlingen skulle ha startet mandag, og en rekke fotballprofiler var ventet å innta vitneboksen.

Sentralt i saken stod e-poster fra ukjente avsendere med samme IP-adresse som Edvartsen brukte. Edvartsen har nektet for å kjenne til e-postene, som ofte omtalte ham i rosende ordelag.

– Jeg aksepterer denne løsningen fordi jeg ønsker å bevare en god relasjon til norsk fotball. Saken har vært en stor belastning for meg og mine nærmeste, og det er en stor verdi i seg selv å få den avsluttet, sier Svein-Erik Edvartsen.

Ingen av partene ønsker å kommentere innholdet i forliket utover pressemeldingen.

Hans oppdrag som dommer har ikke vært en del av denne saken. I fjor inngikk Fotballforbundet og Edvartsen en avtale om at han ikke skulle dømme i 2017, men at han ble honorert i tråd med den opprinnelige avtalens forpliktelser. Det tilsvarer flere hundre tusen kroner. Senere ble den samme avtalen inngått for 2018.

Dette skriver Fotballforbundet i pressemeldingen:

"NFF har avskjediget Edvartsen og Edvartsen har bestridt avskjeden. Partene har forlikt uenigheten,slik at spørsmålet om avskjedens gyldighet forblir uløst. Partene er likevel enige om at Edvartsens ansettelsesforhold har opphørt. Som en del av forliket frafaller Edvartsen sitt søksmål mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn.

NFF utbetaler 200 000 kroner til Edvartsen ved advokat Eldens klientkonto og dekker sakskostnader til advokat Elden med kroner 350 000.

Saken gjaldt diverse eposter sendt NFF med ukjente avsendere fra samme IP-adresse Edvartsen brukte da han bestilte IT utstyr til sine ansatte. Edvartsen har bestrid enhver befatning med falske e-poster.

- Dette har vært en belastende sak for NFF, og selv om vi var forberedt på å møte motparten i retten er vi glade for at de to søksmålene utgår. I tillegg er alle tjent med at saken avsluttes nå. Vi unngår også en mulig ankesak, og dermed nye måneder med denne saken. Også hensynet til norsk fotballs omdømme gjør at vi valgte denne løsningen, sier fungerende generalsekretær Kai-Erik Arstad i NFF.

Edvartsen erkjenner at saken har vært en belastning for norsk fotball.

- Jeg aksepterer denne løsningen fordi jeg ønsker å bevare en god relasjon til norsk fotball. Saken har vært en stor belastning for meg og mine nærmeste, og det er en stor verdi i seg selv å få den avsluttet, sier Svein-Erik Edvartsen.

Dommerspørsmålet har ikke vært en del av partenes megling og forlik.

Som del av forliket skal partene og deres advokater ikke omtale forlikets bakgrunn og innhold ut over hva som fremgår av pressemeldingen."