Nesten-laget er blitt en gjeng med vinnere

– Det å vinne noe gjør noe med deg, sier landslagskaptein Bjarte Myrhol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge mot Sveits på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 19.00 lørdag kveld.

Når håndballgutta møter Sveits i VM-kvalifisering lørdag kveld gjør de det som favoritter, og med et lag fullt av vinnere.

Det er ikke lenge siden laget hadde et stempel som «nesten-laget». Laget som aldri helt lykkes.

Nå har håndballgutta tatt medalje i mesterskap, og jakter nye triumfer med spillere som er vant til å vinne i sine klubber.

– Det er vanvittig bra, og mange av dem har prestasjoner på et topp nivå, også de yngste i laget, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2.

– Vi har flere spillere nå i de beste klubbene, og vi har et vanvittig potensial. Vi lærer oss vinnermentalitet, og det er gull verdt for et landslag, fortsetter han.

To av spillerne, Sander Sagosen og Espen Lie Hansen, spilte Final4, og den ene spilte Champions League-finalen. Det ble tap for Lie Hansen og Nantes.

Ni spillere med tittel

Det er totalt ni spillere som har vunnet en tittel denne sesongen i fem ulike land:

Herman Vildalen og Gøran Sørheim ble cupmestere med Drammen.

Kevin Gulliksen ble serie- og sluttspillmester med Elverum. Han skal nå til tyske Minden.

Torbjørn Bergerud vant cupen i Danmark med Holstebro, og skal nå til den tyske seriemesteren Flensburg. Han ble også årets målvakt i Danmark.

Landslagskaptein Bjarte Myrhol vant serie- og sluttspill med Skjern i Danmark. Klubben overrasket også i Champions League. Myrhol kom på årets lag både i Danmark og i Champions League.

Kent Robin Tønnesen spiller i den ungarske storklubben Veszprém som skuffet denne sesongen. Men de vante den ungarske cupen.

Harald Reinkind er nok også skuffet etter hans tyske klubb Rhein-Neckar Löwen rotet bort seriegullet, men Löwen vant den tyske cupen. Reinkind spiller neste sesong for Kiel.

Magnus Abelvik Rød kom fra Bækkelaget til Flensburg foran denne sesongen, og vant Bundesligaen i sin første sesong. Den tyske klubben har ventet på triumfen siden 2004, 20-åringen fikk det servert i debuten.

Sander Sagosen forlot Aalborg som sluttspillmester forrige sesong, og ble serie- og cupmester med PSG i sin første sesong i Frankrike. Selv om storlaget skuffet i Final4, kom Sagosen på All Star Team i Champions League.

Espen Lie Hansen forlot konkursklubben HC Midtjylland og fikk i februar kontrakt med Nantes. I mai spilte han Champions League-finale med den franske klubben.

– Å vinne gjør noe med deg

I sum er CV-en til håndballgutta blitt betydelig styrket.

– Det å vinne noe gjør noe med deg, mener landslagskaptein Bjarte Myrhol. Når du har gjort det en gang er det lettere å gjøre det igjen.

– Det er derfor vi har blitt så gode som vi har blitt. Vi spiller i toppklubber. Vi er med på å vinne de gjeveste turneringene i Europa, sier Sander Sagosen.

Det gjenspeiles på landslaget.

– Det ser skremmende ut for motstanderne tror jeg det at vi har så mange spillere i så mange gode klubber. Og det er noe vi har lengta lenge etter i norsk håndball, sier Myrhol.

– Og ja, vi skal slå Sveits!