HEDRET: Tidligere spiller og manager i Liverpool, Kenny Dalglish.
HEDRET: Tidligere spiller og manager i Liverpool, Kenny Dalglish. Foto: Oli Scarff

Liverpool-legende adlet

Fra King Kenny til Sir Kenny Dalglish.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange Liverpool-supportere regner Kenny Dalglish som klubbens beste spiller gjennom alle tider. Derfor har han også fått navnet «King Kenny» på The Kop.

Den skotske 67-åringen ble fredag adlet for sitt bidrag til fotballen. Dalglish fikk også anerkjennelse for støtten han har vist de pårørende etter Hillsborough-tragedien i 1989, der 96 mennesker døde.

– Det var åpenbart andre mer mer utdannelse og kunnskap som bestemte at jeg fortjente å bli adlet, og jeg må si at jeg er enormt takknemlig for avgjørelsen, sier Dalglish ifølge Liverpools nettsider.

Dermed får han Sir-tittelen i likhet med blant andre tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson.

Dalglish vant Serievinnercupen med Liverpool tre ganger. Han er også den siste som ledet Liverpool til sin foreløpig siste ligatittel i 1990. I sin andre periode som Liverpool-manager ledet han klubben til triumf i Ligacupen i 2012. Det er fortsatt det siste trofeet Anfield-klubben har vunnet.

Med 102 landskamper for Skottland er det ingen som har flere enn Dalglish.

Dalglish var raskt ute med å trekke frem de tidligere managerne Jock Stein, Bill Shankly og Bob Paisley, som ikke ble adlet.

– Jeg er bare heldig som har vært på rett sted til rett tid, og jeg vil dedikere denne hederen til dem på grunn av standardene som ble satt i Celtic og Liverpool. Man hadde ikke kunnet blomstre uten dem, sier Dalglish.

Verdens beste tungvektsbokser, Anthony Joshua, og den doble OL-vinneren i Skeleton, Lizzy Yarnold, ble utnevnt til Den britiske imperieordenen. Det samme ble Bournemouth-spiss Jermain Defoe for sitt veldedige arbeid.​