LEKTE SEG: Stephen Curry og Golden State Warriors.
LEKTE SEG: Stephen Curry og Golden State Warriors. Foto: Gregory Shamus

Warriors lekte seg til sin andre strake NBA-tittel

Golden State Warriors tok sin sjette NBA-tittel da de knuste Cleveland Cavaliers 108–85 i den fjerde finalekampen fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er best-av-sju-serien over på kortest mulig tid med sifrene 4–0. Det har ikke skjedd siden 2007.

Finalen var den fjerde på rad mellom Warriors og Cavaliers. Warriors vant i 2015 (4–2) og 2017 (4-1), mens Cavaliers var sterkest i 2016 (4-3). Finaleseieren er dermed Warriors' tredje på fire år.

Durant viktigst

Warriors' stjernespiller Stephen Curry ble helten med sine 37 poeng i den avgjørende kampen fredag kveld, men tittelen som finaleseriens mest verdifulle spiller (MVP), gikk til lagkamerat Kevin Durant – for andre året på rad.

Durant noterte seg for 20 poeng, 12 returer og 10 assists i finaleseriens fjerde og siste kamp.

– Det handler om reisen hit. Hele sesongen, det å stå opp og jobbe sammen med disse folkene. Det er bra for en å være rundt folk som disse. Det gjør deg til en bedre spiller og en bedre person, sa Durant da han mottok prisen.

Kun fem spillere har fått MVP-tittelen to år på rad tidligere.

LeBron ryktes vekk

Tapet er naturlig nok en voldsom skuffelse for Cavaliers' superstjerne LeBron James, som spilte sin åttende NBA-finale på like mange år. 33-åringen spilte fire strake med Miami Heat, før han nå har spilt fire strake med Cavaliers. Også i fredagens oppgjør ble han lagets toppscorer med 23 poeng.

Med 4 minutter og 3 sekunder igjen på uret ble James plukket av banen. Superstjernen gratulerte motspillerne med seieren før han satte seg på benken.

Umiddelbart etter kampen spekulerer mediene i en overgang for basketprofilen. Allerede neste måned kan han avslutte sin kontrakt og stå fritt til å forhandle med nye klubber.

– Jeg håper han blir, sa Cavaliers-trener Tyronn Lue etter tapet fredag.

Ingen markering

Både James og Curry uttalte i forkant av finalen at de ikke ville ta imot en invitasjon til den tradisjonelle mottakelsen i Det hvite hus dersom deres lag skulle vinne finalen.

Trump svarte fredag at han uansett ikke aktet å invitere noen av lagene, uansett hvem som måtte vinne.

(©NTB)