FRA KNALLSTART TIL BRÅSTOPP: Andreas Mikkelsen fikk en stor nedtur fredag.
FRA KNALLSTART TIL BRÅSTOPP: Andreas Mikkelsen fikk en stor nedtur fredag. Foto: Andreas Solaro

Bråstopp for Mikkelsen: – Utrolig kjedelig

Full stopp for Mikkelsen etter knallstart på Sardinia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Mikkelsen fikk en flott start i Rally Italia Sardinia og ledet etter fem fartsprøver, men på sjuende prøve låste bilen seg i revers, og han måtte bryte.

– Utrolig kjedelig. Jeg var i ledelse og hadde tro på at vi skulle klare å vinne da problemene oppsto, sier Mikkelsen i en pressemelding.

Mikkelsen var bare tidelet bak verdensmester Sebastien Ogier på rallyet første prøve torsdag. Han var suverent raskest på den første av fredagens prøver og fulgte opp med å kjøre ytterligere ifra på den neste.

Mads Østberg var også rask og holdt annenplassen etter at to prøver var kjørt i regnet på Sardinia. I stedet for de sedvanlige støvskyene måtte førerne håndtere et gjørmebad.

– Raskest så langt. En prøve uten problemer, veldig godt fornøyd så langt, tvitret Mikkelsen fornøyd etter to strake prøveseirer.

Etter 2.- og 3.-plass på de to neste prøvene ledet han 14 sekunder foran belgieren Thierry Neuville til service, mens Ogier var nede på femteplass. Franskmannen slo derimot hardt tilbake på den sjette prøven og overtok ledelsen.

Kunne bare rygge

Mikkelsen hadde da fått problemer med girkassen, mistet 2.-gir og tapte sekunder på rad. På sjuende prøve ble det full stopp. Han prøvde forgjeves å få bilen i gang igjen.

– Det ble bare verre og verre, og til slutt sa hele girboksen takk for seg. Bilen låste seg i revers. Vi kunne selvsagt ha rygget mot mål, men da ville det ikke gått spesielt fort, sa Mikkelsen galgenhumoristisk.

Lørdag starter han igjen med ny girkasse, men i sammendraget er alle muligheter spolert.

– Det blir bare for å få erfaring fra fartsprøvene, sier han.

Ogier i ledelse

Han har alltid hatt trøbbel på Sardinia og har 4.-plass som sin beste plassering. Denne gang trodde han det skulle bli bedre, men i stedet måtte han bryte for tredje VM-runde på rad.

Ogier leder etter fredagens etappe, 18,9 sekunder foran Neuville og 37,2 foran Jari-Matti Latvala. Det skal kjøres ytterligere 11 prøver lørdag og søndag.

– Jeg er veldig fornøyd med kjøringen min under svært vanskelige forhold, sa Ogier.

Mads Østberg et på femteplass etter første dag, 58,3 sekunder bak lederen.

(©NTB)