– TØFF OPPGAVE: Christian Berge tar ikke lett på sin sveitsiske motstander. Lørdag spilles den første av to kamper for å kvalifisere seg til VM neste år.
– TØFF OPPGAVE: Christian Berge tar ikke lett på sin sveitsiske motstander. Lørdag spilles den første av to kamper for å kvalifisere seg til VM neste år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Uvanlig utfordring for håndballgutta: – Det blir en tøff oppgave

Christian Berge tror ikke VM-kvalikkampene mot Sveits blir noen walkover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Sveits direkte på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag kl. 19.00.

Håndballgutta spiller lørdag den første av to kamper mot Sveits for å kvalifisere seg til VM i januar 2019.

Sveits har ikke klart å kvalifisere seg til et mesterskap siden de selv var arrangør av EM i 2006.

Det skal være en overkommelig motstander for Norge som tok sølv i forrige VM, men både trenere og spillere er spente.

– Det blir en utfordring igjen for vi møter et lag som kommer til å spille sju mot seks hele tida, og så har de kanskje verdens beste midtback i forhold til å velge riktig, så det blir en tøff oppgave for oss, sier landslagssjef Christian Berge.

Tar ut keeperen

Berge sikter til Andy Schmid i Rhein-Neckar Löwen, som nok en gang er blitt kåret til den beste spilleren i den tyske Bundesligaen.

I tillegg har Sveits Nikola Portner i mål. Han ble nettopp Champions League-mester med franske Montpellier.

Men det er sju mot seks-spillet Norge er mest opptatt av. Det består i å ta ut keeper og spille med tomt mål, for å kunne sette inn en ekstra utespiller i angrep.

De sveitsiske håndballkvinnene brukte den meget omstridte taktikken da de møtte håndballjentene i EM-kvalik forrige helg.

Det gikk helt galt, og Sveits fikk sitt største tap i historien.

– Det sveitsiske herrelaget gjør dette med en helt annen kvalitet, og de har Schmid, sier Berge.

– Eneste muligheten deres

I en testkamp tidligere i uka var Norge gode da de slo Tyskland 30-25 på bortebane. Sveits var i Danmark og tapte 22-29, og brukte mye sju mot seks-spillet.

– Vi må stå opp bra bakover. Vi må stå bra mot sju mot seks. Det blir nøkkelen. For de kommer til å komme sju mot seks, det er den eneste muligheten deres til å slå oss. Og da må vi løse det, men det er uvant å spille mot for vi spiller ikke mot det så ofte, sier Sander Sagosen.

Norge har bommet i VM playoff både til VM i 2015 og 2017, men til mesterskapet i -17 fikk Norge et «wild card». I Frankrike endte den bonusbilletten med et historisk sølv.